Incheckennhow Amsterdam Rai

Nhow Amsterdam legt hippe accenten in ruimten van glas en beton, geïnspireerd op de kompasnaald

Amsterdam stelde een bouwstop in voor hotels, en toch verrees naast congrescentrum Rai een 91 meter hoog gebouw van architectenbureau Oma met 650 kamers. De vergunning voor het gebouw was op tijd aangevraagd. Het moet gezegd: de hoofdstad  is een markant gebouw rijker, drie gedraaide driehoeken van beton en aluminium. Hotel Nhow Amsterdam Rai is de zesde vestiging van de funky designdochter van de wereldwijde NH Hotel Group.  

De stad mag blij zijn dat nhow dit verkeersknooppunt met snelwegen en naargeestige fietstunnels tot leven wekt. De bar op de eerste verdieping biedt rondom panoramavensters en wisselende decors afhankelijk van de windrichting. Dat geldt ook voor de kamers. Zie je het Ajax-stadion liggen, dan kijk je oostwaarts en siert een Japanse geishaprint het hoofdbord van je bed. Behang, lampen en vloerkleed kregen een moderne oosterse draai. 

Beeld ANP

Zo brengen de ontwerpers variëteit in het gedraaide pand. Hippe accenten in ruimten van glas en beton, geïnspireerd op de kompasnaald. Het bed is enorm, de badkamer strak, de fluitketel met doodskop past goed bij het servies met Delftsblauwe twist. Het ontbijt op de 17de verdieping – met veel fruit, smoothieblenders en pruttelende pannen – is origineel. Het uitzicht is onovertroffen, ga vooral na elke kop koffie aan een andere tafel zitten.

We kijken nu uit naar de lente, als de Entourage Group (van hotels als The Dutchess, The Butcher, Mr. Porter) een restaurant en een bar opent op de 24ste verdieping met terras. Neem je verrekijker mee, want vanaf 91 meter hoogte kun je 34 kilometer ver kijken.

Vanaf € 125, exclusief ontbijt (nhow-hotels.com)

Meer fijne hotelovernachtingen volgens De Volkskrant vindt u hier.

Meer over