de gidsmooie dingen

Mooie spullen: niet alledaagse boodschappen

Beeld illustratie Vanessa Oostijen

Alleskunner

Een laptop, camera, statief, verschillende cameralenzen en soms zelfs een drone: de moderne fotograferende reiziger sjouwt flink wat apparatuur mee. En daar bleken lang niet alle reistassen op uitgerust, ontdekten Duitse broer en zus Fabian en Leonie - laat staan dat ze er mooi uitzagen. Het idee: één modulaire rugtas die je inpakt als een koffer en in grootte aanpast door het oprollen van de bovenkant of het afritsen van het onderste compartiment, dat ook weer als losse schoudertas kan functioneren met drie functies: cameratas met uitneembare vakindeling, beautycase of koeltas.

Gemaakt van gerecyclede PET-flessen, inhoud 45 liter, vanaf € 289 tot € 349 met extra’s. wayks.com

De nieuwe tweede tassenwinkel van Susan Bijl.

Rotterdams tassenimperium

Al in 2000, nog ver voordat de plastic tas in de ban werd gedaan, ontwierp Susan Bijl haar eerste herbruikbare boodschappentas van vliegerstof. Nu, twintig jaar later, is er een uitgebreide ‘Susan Bijl’-tassencollectie in alsmaar veranderende kleurencombinaties. Met verkooppunten wereldwijd, begon de flagship store op de Rotterdamse Mauritsweg 45a – tevens kantoor en opslag – uit haar voegen te barsten. Hoog tijd dus voor uitbreiding, in de vorm van een tweede filiaal.
Waar: Buiten het drukke stadscentrum van Rotterdam, in creatief verzamelgebouw De Achtertuin aan de Oostzeedijk 108.
Hoe: In een voormalige garage zijn kantoor en opslag van de showroom en winkel gescheiden door stevige gordijnen van gerecycled ripstop nylon, hetzelfde materiaal waar de tassen van zijn gemaakt.
Wat: Naast de eigen collectie laptophoezen, regenjassen, boodschappen-, rug-, schouder- en buiktassen, verkoopt de winkel ook design van Vlaamse producent Valerie Objects. Zoals servies van ontwerper Maarten Baas en stoelen van ontwerpduo Muller van Severen.

susanbijl.nl

De nieuwste 'Susan Bijl Shopping Bag', in samenwerking met ontwerper Bertjan Pot

Tweeslachtig

Een veel geziene trend dit najaar: enkellaarsjes in dubio.

Vanaf links: Toffee - caramel van Ivy Lee € 270, Melk - caramel van Aeyde € 345, Drop-melk van Just € 249

Kort Scandinavisch

Het is kort, Scandinavisch en wekt herfstverlangens op. Welke wordt het?

linksboven: Ronde hals - naturel: Noors vest van Iben € 275

rechtsboven: Ronde hals - rozig: Zweeds vest van &Other Stories € 79

linksonder: V-hals - naturel: Deens vest van Aiayu € 510

rechtsonder: V-hals - rozig Deens vest van Samsøe & Samsøe € 119

Rugzakregenboog

Vanaf links: Bold Banana Bubbling Blue, We The Knot Roll Top Backpack Ochre, Sandqvist Stig Burgundy, Lefrik Handy Olive, Fjällräven Totepack No. 1 Acorn

Rood, €149, www.sandqvist.com

Oranje, €89, www.wetheknot.com

Geel, €129,95, www.fjallraven.com

Groen, €49,90, www.lefrik.com

Blauw, €89, www.bold-banana.nl

A+B=C (SB)

Klei + een kloddertje roze = Clay & Glow detoxifying pink clay mask € 26,50 (via Ici Paris XL)

Gezocht: duizend trouwe lezers

Op 7 november verschijnt het duizendste nummer van Volkskrant Magazine. In dat nummer willen we u centraal zetten, onze lezer, zonder wie die duizend nummers er nooit waren geweest. Wie bent u? Hoe woont u, en met wie? Wat víndt u, van ons en van de wereld? Voor een artikel zoeken we duizend lezers die hun antwoorden willen delen. Geprikkeld? Geef u op voor de Open Redactie, het panel voor Volkskrant-abonnees. Op 22 september ontvangt u dan de enquête in uw mail. We zijn benieuwd naar uw antwoorden!

Meer over