WeerberichtWisselvallig zomers

Het weer: zomers, maar wisselvallig zomers

Het is de komende tijd licht wisselvallig zomerweer. De temperatuur ligt overdag vaak boven de normale waarde van 19 graden. Dat komt doordat een westelijke stroming zachte lucht over ons land aanvoert.

Beeld ANP

Ook vandaag nadert vanuit het westen een storing. De dag begint met veel zonnige momenten. In de loop van de ochtend neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en vooral vanmiddag en vanavond gaat het af en toe regenen. Met maxima van 17 tot 22 graden is het wel vrij aangenaam. De wind komt uit het zuidwesten en waait aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 of 6. In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en klaart het op. Het koelt vannacht af naar 11 tot 13 graden. De wind neemt geleidelijk in kracht af.

Morgen blijft de wind tamelijk rustig. Het blijft vrijwel overal droog en de zon schijnt van tijd tot tijd tussen de wolken door. Landinwaarts kunnen we op de thermometer 23 graden aflezen. In de kustprovincies is het ’smiddags 21 of 22 graden.

Zaterdag wordt het nog iets warmer. In het oosten van het land bereikt het kwik de zomerse waarde van 25 graden. Daarbij blijft het op veel plaatsen droog en zijn er perioden met zon.

Zondag vallen verspreid over het land enkele buien. Ook is het iets minder warm.

Meer over