Weerberichtpinksterweekend

Het weer: temperatuur stijgt

De luchtdruk is dit weekend vrij hoog door de aanwezigheid van een hogedrukgebied boven de Noordzee. Op veel plaatsen verloopt het pinksterweekend droog. Wel zijn er vandaag eerst veel wolkenvelden.

Fietsers pauzeren voor een versnapering tijdens een tochtje op de Ginkelse Heide in de omgeving van Ede.Beeld ANP

In de loop van de dag komt de zon nu en dan tevoorschijn. Landinwaarts kan een enkel buitje vallen, maar in de meeste regio’s blijft het deze zaterdag droog. Met vanmiddag 16 tot 20 graden ligt de temperatuur rond de normale waarde voor deze fase van mei. De wind is daarbij zwak tot matig uit het noorden.

Morgen waait de wind meest matig uit het oosten. Uit deze hoek wordt drogere lucht aangevoerd. De zon schijnt vaak en met in de middag 23 tot 25 graden is het warmer dan vandaag. In het uiterste zuiden van het land zijn later op de dag meer wolken aan de hemel te zien en is er kans op een enkele bui.

Op Tweede Pinksterdag wordt het ’s middags landinwaarts op veel plaatsen met een matige oostenwind en 24 tot 26 graden zomers warm. De zon schijnt eerst vaak. De lucht is vochtig en onstabiel, daardoor ontstaan er ook enkele stapelwolken. Later op de dag kan er opnieuw in het zuiden van het land een enkele bui tot ontwikkeling komen.

Dinsdag is er op meerdere plaatsen in het land kans op een bui. Met een middagtemperatuur van ongeveer 24 graden is het wel nog vrij warm.

Meer over