WeerWarm

Het weer: dinsdag nog warm

We zijn deze maand flink verwend met veel zon en hoge temperaturen, maar deze week gaat dat veranderen. Dinsdag kunnen we nog even genieten van een zonnige en vrij warme dag, woensdag slaat het weer om en dan wordt het een flink stuk koeler en wisselvalliger.

Genieten tijdens een zomerse dag op het Scheveningse strand.Beeld ANP

Dinsdag begint de dag zonnig en het blijft droog. In de loop van de dag ontstaat er meer bewolking, vooral in het zuiden en zuidoosten van het land. De maxima komen uit op 25 graden, wat alleen in het binnenland lokaal gehaald zal worden. Er staat daarbij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Dinsdagnacht liggen de minima rond de 12 graden. De wind draait naar het noorden en neemt geleidelijk toe naar matig, aan de kust soms vrij krachtig. Hierdoor stroomt er koelere lucht uit over ons land en het wordt ook wisselvalliger.

Woensdag is er meer bewolking en er kan af en toe wat lichte regen vallen; veel zal het niet voorstellen. De temperatuur ligt ’s middags tussen 14 graden in het noordwesten en 20 graden in Limburg.

Donderdag en vrijdag worden de koelste dagen van de week, het wordt dan 12 tot 16 graden. Wel blijft het merendeels droog en is er af en toe zon.

In het weekend gaan de temperaturen geleidelijk weer omhoog.

Meer over