IncheckenGuldsmeden Kopenhagen

Guldsmeden Kopenhagen heeft royale aandacht voor de bioliefhebber én een sauna op het dak

Guldsmeden Babette in KopenhagenBeeld Guldsmeden Babette in Kopenhagen

Het is na middernacht, als ik incheck in bij Guldsmeden Babette in Kopenhagen. Een van de interessantste hotelketens van het moment. Buiten staan rieten stoelen met schapenvelletjes en branden kaarsen. Binnen, in de loungehoek met Chesterfieldbanken, leest een vrouw een boek. In een andere hoekje staan kledingrekken met hippieachtige kledingstukken, die te koop zijn. De receptionist glimlacht breed. ‘Ik was al op u aan het wachten. Wilt u een glaasje wijn? Wit of rood?’

De jonge nachtreceptionist wil schrijver worden. Deze bijbaan lijkt hem ideaal om inspiratie op te doen. ‘Nergens anders is de sfeer zo geheimzinnig, maar tegelijkertijd zo intiem. Je kunt je niet voorstellen, wat voor persoonlijke verhalen vreemde mensen mij al na een half uur aan de bar toevertrouwen.’ Volgend jaar, zegt hij, stapt hij over naar Guldsmeden in Berlijn. Guldsmeden Babette voelt als een uniek boetiekhotel, maar is onderdeel van een snelgroeiende keten van 20 hotels. Van Oslo tot Bali.

Typerend voor alle vestigingen zijn de houten hemelbedden en de excentrieke interieurdetails: Marokkaanse kussens, koeienhuiden, schelpenhangers aan de gordijnen. Met royale aandacht voor de bioliefhebber. Niet alleen het ontbijt is bijna 100% bio. Guldsmeden heeft ook een eigen biologische schoonheidsproductenlijn. In de badkamer liggen zeepjes en olies, een bamboetandenborstel en kauwbare tandpastatabletjes. Op het dak staat een sauna. Mooiste plek om je koffie te drinken is de kleine oranjerie (tweepersoonskamer vanaf 120 euro, guldsmedenhotels.com.)

Guldsmeden Babette in KopenhagenBeeld Guldsmeden Babette in Kopenhagen
Guldsmeden Babette in KopenhagenBeeld Guldsmeden Babette in Kopenhagen
Meer over