Zouteloze 'Babes' gaat nergens over

Ach ja, die babes: lang, blond, dikke lippen, grote borsten. Ooit introduceerde Veronica het summum van babe-dom met Pamela Anderson in Baywatch....

Schijf speelt Suzanne, een opgeleukt grietje dat opgewonden raakt van een cd-speler die aanspringt als je erlangs loopt. Dolgelukkig is ze met een opdracht voor televisie, al hoeft ze slechts 'heen en weer te wippen'. Leonie (Macco) slaagt er niet in beleefd te doen tegen de gasten in de tapasbar waar ze werkt. En Floor (De Kruyf) wordt wakker in een vreemd bed, dat van de nieuwe buurman blijkt. Kortom, in deze eerste aflevering houden de drie huisgenoten zich een halfuur bezig met seks, baan en beroemd worden. Echte babes. Of toch niet?

Hun houding van 'jong, slank en naïef' lijdt erg onder blikvernauwing. Bovendien wordt hun onnozele gedrag tot status quo verheven. Leonie verkiest de stoere mannen uit de televisieserie Snaywatch (hint, hint!) boven een goed gesprek met haar Utrechtse roommates, en Floor raakt verstrikt in een imagoprobleem: saai of niet saai?

Dit alles drijft op een bodem van humor waar je snel doorheen zakt. 'Wil je misschien even je bek houden tot ik weer in mijn eigen postcode zit?', tiert Floor tegen buurman Henk. 'Ik tap geen moppen, ik tap biertjes', snauwt uitbater Carlos tegen Leonie, die op haar beurt een grap zoekt door een servet als zoutloos menu te verkopen. Tot overmaat van ramp verlaten de actrices zich op verstoppertje spelen in de badkamer en het omver lopen van meubilair om deze komedie tot klucht te verheffen.

Ondanks hun televisie-ervaring (Oppassen, GTST en Cover Story) blijven Schijf en De Kruyf steken in hoge meisjesstemmen. Televisiedebutant Macco verzandt in aardse nuchterheid. Gelukkig krijgt het drietal tegenspel van de ervaren dertigers Cees Geel (Henk) en Stefan de Walle (Carlos), al is de eerste soms onverstaanbaar en wordt de tweede in deze eerste aflevering te kort aangelijnd om zijn motorisch gestoorde aanwezigheid en droogkomische reacties te laten vieren.

Wie verantwoordelijk is voor regie en script wordt niet onthuld in de persmap. Wel negen kleurenfoto's van de dames. Ik zou het ook stil houden. Babes gaat niet over babes, Babes gaat over niets.

Meer over