Review

Zonder trucjes onmiddellijk betoverd door Soul Eyes

De 27-jarige uit Nashville afkomstige zangeres-pianiste Kandace Springs was een van de laatste protegés van Prince. Die was zo onder de indruk van haar vertolking van Sam Smiths Stay With Me dat hij haar uitnodigde in zijn Paisley Park studio.

Gijsbert Kamer
Kandace Springs Beeld
Kandace SpringsBeeld

Springs was nog zoekende naar de juiste muzikale stijl en Prince heeft haar eigenlijk vooral richting jazz geduwd. Haar diepe, wat rokerige stem is dan ook prima geschikt voor het akoestische geluid dat ze op haar Blue Note-debuut laat horen. Soul Eyes is meer jazz dan pop of soul, door haar fraseringen en de manier waarop ze soms even uit de raak gekozen liedjes stapt.

Net als de door haar bewonderde Norah Jones destijds weet Springs zonder trucjes onmiddellijk te betoveren met niets anders dan haar volkomen naturel klinkende stem. Jammer alleen van die veel te vlakke en voorspelbare productie van Larry Klein, die afbreuk doet aan de persoonlijkheid die Springs live wel in haar spel en zang stopt. Zoals ze dit weekeinde in Rotterdam ongetwijfeld op het North Sea Jazz Festival zal aantonen.

Meer over