NieuwsBookSpot Literatuurprijs

Zes schrijvers dingen mee naar BookSpot Literatuurprijs

Redactie
null Beeld vk
Beeld vk

De BookSpot Literatuurprijs, voor het beste Nederlandstalige literaire boek, zowel fictie als non-fictie, heeft de shortlist onthuld. De winnaar, op 8 november bekendgemaakt door juryvoorzitter Jos Geysels, Belgisch Minister van Staat, krijgt 50 duizend euro. De winnaar van de lezersprijs krijgt 10 duizend euro. De genomineerden zijn Suzanna Jansen (Ondanks de zwaartekracht), Peter Middendorp (Jij bent van mij), Arjen van Veelen (Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken), Peter Verhelst (Voor het vergeten), Aukelien Weverling (In alle steden) en Tommy Wieringa (De heilige Rita).

Eerder wonnen onder anderen Jeroen Brouwers en Koen Peeters (die als winnaar van jury én publieksprijs 60 duizend euro kreeg). Voorheen werd de onderscheiding uitgereikt onder de naam AKO Literatuurprijs (sinds 1987) en later als ECI Literatuurprijs. Het is de eerste maal dat onlineboekhandel Bookspot zijn naam aan de prijs heeft gegeven. De genomineerden ontvangen in elk geval vijfduizend euro.

In mei dit jaar won Wees onzichtbaar van Murat Isik de 25ste Libris Literatuur Prijs, groot 50 duizend euro, de andere grote literatuurprijs in het Nederlands taalgebied. In Vlaanderen is er bovendien de Fintro Literatuurprijs, voorheen de Gouden Uil.

Meer over