Zembla, Jonge Benen, Death Row

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld anp
Beeld anp

Zembla

NPO 2, 20.30 UUR

Opnieuw een aflevering over de gevolgen van de schaalvergroting in de zuivelindustrie. Om te voorkomen dat grazende koeien uit het Hollandse landschap verdwijnen, krijgen boeren extra geld als zij hun koeien buiten laten grazen. Maar wie controleert of de koeien wel voldoende buiten komen?

Jonge benen

EEN, 20.40 UUR

Driedelige documentairereeks over nieuw wielertalent uit België. Tim Wellens, Jasper Stuyven, Louis Vervaeke en Sean De Bie zijn al sinds het WK voor junioren in 2009 vrienden. Eind november 2014 krijgen ze de sleutels van hun huurhuisje in Zuid-Spanje om zich samen voor te bereiden op het echte werk.

Death Row

CANVAS, 22.00 UUR

Filmmaker Werner Herzog (Grizzly Man) volgt de ter dood veroordeelde Hank Skinner. Skinner zou een driedubbele moord op zijn geweten hebben, maar toen hij in maart 2010 op het punt stond te worden geëxecuteerd, werd de terechtstelling 45 minuten van tevoren tegengehouden door het Hooggerechtshof.

Meet the young Americans

NPO 3, 22.30 UUR

Journalist Stacey Dooley praat in Mexico met jongeren die - opgejaagd door drugskartels - de grens met de VS willen oversteken. Aan de andere kant van het hek maakt ze kennis met de Amerikaanse grenspolitie en is zo getuige van een reddingsactie waarbij een zwangere Guatemalteekse uit de woestijn wordt gehaald.

De volmaakte mens

NPO 2, 23.00 UUR

In de zesde en laatste aflevering uit deze reeks maakt Bas Heijne de balans op: op zoek naar perfectie is steeds meer mogelijk, maar hoever moet je daarin willen gaan? Om de discussie aan te jagen vraagt Heijne de Amerikaanse politiek filosoof Michael Sandel een interactief college te geven in Amsterdam.

De volmaakte mens met Bas Heijne. Beeld VPRO
De volmaakte mens met Bas Heijne.Beeld VPRO

This World

BBC 2, 23.00 UUR

Onlangs beweerde journalist Seymour Hersh dat het Witte Huis heeft gelogen over de geheime operatie waarbij in mei 2011 Osama bin Laden werd gedood. Amerika zou niet alleen hebben gehandeld en miljoenen hebben betaald voor de gouden tip. Voor This World wordt die bewering tegen het licht gehouden.

Meer over