Ze zijn al 75 bij de NCRV

De NCRV laat zich komend weekeinde van zijn beste kant zien met gezellige, knusse en fijne programma's voor het hele gezin....

Wilma de Rek

Maandenlang hebben reclamemakers zich voor veel geld uitgesloofd om de NCRV van een nieuw imago te voorzien. Onder het motto 'ze laten mensen in hun waarde' werden krantenpagina's volgeschreven met de diepere gedachten van onder anderen Liesbeth List en Jan Marijnissen, die steeds op hetzelfde neerkwamen: het is overal een grote bende en dat wordt steeds erger, maar de NCRV blijft strijden voor fatsoen, liefde, respect en vertrouwen.

Ze laten mensen in hun waarde en nu worden ze ineens 75, op 15 november om precies te zijn. Van zaterdag tot en met maandag wordt het jubileum gevierd met nieuwe en oude programma's, de laatste categorie gerangschikt onder de titel Daar bleef je voor thuis.

De zaken waar mensen echt voor thuisbleven, zoals de documentaire De tijd stond even stil van Jan van Hillo, worden jammer genoeg zaterdagochtend om 11 uur uitgezonden als het gemiddelde NCRV-gezin druk is met voetbal, Sinterklaas en boodschappen. Om zes uur 's avonds kan de schade worden ingehaald met herhalingen van de Tedshows en Spel zonder Grenzen. Met, jajaja, Judith Bosch en Dick Passchier.

's Avonds zijn er een speelfilm (Nell, met Jodie Foster en Liam Neeson), en een feestelijk gala, 's nachts gaat Daar bleef je voor thuis door met klassiek NCRV-drama, zoals de verfilming van Couperus' Boeken der kleine zielen.

De NCRV gebruikt het jubileumweekeinde verder om een nieuw godsdienstig programma te lanceren: Mens, een portrettenserie over mensen die opvallen. In de eerste aflevering, zondag, wordt zanger Hans de Booij ondervraagd over zijn geloof.

Eveneens over opvallende types gaat De Stoel, waarvan zondag een nieuwe serie begint. Maandag zit Felderhof weer in Afrika, waar hij in een 'extra speciale aflevering' Dries van Agt en Hans Wiegel ondervraagt.

Op die dag sluit de NCRV het jubileum af met een extra lange Jos op 1. Met Pistolen Paultje en Midas Dekkers neemt hij de NCRV-kernbegrippen fatsoen, liefde, respect en vertrouwen door en ontvangt hij drie 75-jarigen die een metamorfose ondergaan. Want ook de NCRV is volop in beweging.

Meer over