recensieklassiek

Zangers Sven Weyens en Esther Kuiper zijn nog maar in kleine kring bekend, maar dat gaat ongetwijfeld veranderen (drie sterren)

Albumrecensie Klassiek 3Beeld Zefir Records

Meestal hoor je ze met orkestbegeleiding, Mahlers liederen die zijn samengebracht onder de kop Des Knaben Wunderhorn. Maurice Lammerts van Bueren, die hier tekent voor de pianobegeleidingen van de collectie, heeft de partituur zo goed in zijn hoofd dat hij je moeiteloos kan laten geloven dat je naar een hobo of een groep strijkers zit te luisteren. Dat is de eerste attractie op de cd Revelge.

Ook de zangsolisten zijn een verrassing. Sven Weyens en Esther Kuiper zijn nog maar in kleine kring bekend, maar dat gaat ongetwijfeld veranderen. Weyens koos pas voor een zangcarrière nadat hij als cellist was afgestudeerd. Hij speelt nog altijd in het Residentie Orkest, maar met zijn strakke bas-bariton zal hij zijn weg als zanger wel vinden. Ook Esther Kuiper maakte een omweg. Pas na een start als jazzzangeres koos ze voor klassiek – met haar rijke sopraanstem weet ze haarfijn te duiden waar Mahlers liederen over gaan.

Sven Weyens en Esther Kuiper: Revelge. Zefir.

Meer over