Zangeres Caro Emerald winnares De Eerste Prijs

Caro Emerald (artiestennaam van Caroline Esmeralda van der Leeuw) heeft De Eerste Prijs gewonnen. De prijs gaat jaarlijks naar een ‘nog betrekkelijk onbekend talent’ met grote toekomstverwachtingen op het gebied van licht eigentijds amusement, toneel en jeugdtheater, en bestaat uit een beurs van 15 duizend euro en een replica van een beeld van Yvonne Kracht.

Van onze medewerker Patrick van den Hanenberg

De prijs werd ,maandagmiddag uitgereikt door juryvoorzitter Hans van Willigenburg in het Amsterdamse Tuschinski theater. Eerdere winnaars waren onder anderen Roosbeef en Wouter Hamel.

Emerald won eerder al de Serious Talent Award 2010 en voor haar single Back it up ontving zij de Schaal van Rigter. Het nummer was in 2009 de meest gedraaide nationale plaat op 3FM. Van haar debuutalbum Deleted Scenes from the Cutting Room Floor zijn inmiddels meer dan 50 duizend exemplaren verkocht, goed voor platina. Ook A night like this, dat gebruikt is voor de reclamecampagne van Martini, werd een hit.

Back it up is een nummer van de Nederlandse producers Jan van Wieringen en David Schreurs en de Canadese songwriter Vince Degiorgio. Het was oorspronkelijk bedoeld voor een Japanse act. Caro Emerald zong in 2007 de demo in, bracht het een jaar later live voor de Amsterdamse tv-zender AT5, waarna Arrow Jazz en 3FM het oppakten.

Meer over