Festivals

Wordt het Best Kept Secret, of toch weer Lowlands?

Billy Eilish Beeld
Billy EilishBeeld

De festivalnamen komen links en rechts voorbijvliegen, dus wordt het tijd de lastige jaarlijkse keuzes te maken. Wordt het Best Kept Secret, of toch weer Lowlands, of een van de honderd andere festivals?

Best Kept Secret (Hilvarenbeek, 31/5 t/m 2/6) kwam met een paar mooie headliners, van Charlotte and the Queens tot Bon Iver en een 3D-show van Kraftwerk. En onder in het affiche hangen een paar mooie, ouderwetse ragbandjes, van Shame tot Mac DeMarco, en (goud-van-oud) Guided by Voices, Primal Scream en Stephen Malkmus & the Jicks (ex-Pavement).

Maar Lowlands (Biddinghuizen, 16 t/m 18/8) schiet de headliners The National, Tame Impala en A$AP Rocky terug. En, ook leuk voor ouders die jongere aanhang meezeulen: Twenty One Pilots. De YouTube-generatie zal blij zijn met de komst van rapper Joji, een YouTube-fenomeen dat de hiphop op de hak neemt.

En Lowlands wordt ook interessant in de onderste regionen van het programma. Het festival komt met twee aanstormende zangeressen: de Britse Jorja Smith en het Amerikaanse fenomeen Billy Eilish. Let vooral op die laatste, want van haar gaan we nog veel horen.

Meer over