NieuwsWoody Allen

Woody Allen gaat toch weer een nieuwe film opnemen

De Amerikaanse regisseur Woody Allen gaat voor het eerst in ruim twee jaar een nieuwe film opnemen. Het project heeft als werktitel WASP2019; de hoofdrollen worden gespeeld door Christoph Waltz, Gina Gershon en Wallace Shawn. De opnamen vinden in juli plaats in Spanje, meldt The Hollywood Reporter.

 Regisseur Woody Allen. Beeld EPA
Regisseur Woody Allen.Beeld EPA

De nieuwe tragikomedie gaat over een Amerikaans koppel dat naar het San Sebastian Film Festival gaat en daar wordt betoverd door de schoonheid van Spanje en de magie van films. Zij krijgt een affaire met een Franse regisseur en hij wordt verliefd op een Spaanse schone die hij toevallig ontmoet.

Het is relatief lang geleden dat de 83-jarige regisseur aan een nieuw project begon. Allen, die jarenlang minimaal één project per jaar afleverde, kwam enkele jaren geleden onder vuur te liggen vanwege aantijgingen van misbruik door zijn dochter Dylan Farrow. Verscheidene acteurs die met hem werkten, keerden zich van de regisseur af en zijn film A Rainy Day in New York belandde in 2017 op de plank.

Het nieuwe project wordt geproduceerd door het Spaanse bedrijf waarmee Allen in het verleden succesfilms als Midnight in Paris en Vicky Cristina Barcelona maakte.

LEES VERDER

Waarom is Woody Allen niet gewoon lekker met pensioen gegaan?
In het kader van ‘hoe is het nu met…?’ even aandacht voor Woody Allen.

Waarom de werken-met-Woody-vraag topacteurs plots met een pr-probleem opzadelt
Zonder een Woody Allen-film was het cv van een topacteur tot voor kort niet compleet. Filmverslaggever Bor Beekman signaleert in zijn column een duidelijke kentering.

Echtgenote van Woody Allen, Soon-Yi Previn, weerspreekt beschuldigingen van misbruik aan het adres van Allen
Soon-Yi Previn, echtgenote van filmmaker Woody Allen (82) en pleegdochter van actrice Mia Farrow, is de afgelopen jaren zelden of nooit in de publiciteit getreden. Afgelopen zondag presenteerde New York Magazine een groot interview met de 47-jarige Previn, waarin ze voor het eerst sprak over haar leven in het pleeggezin en over de beschuldigingen dat Allen zijn toen 7-jarige dochter Dylan Farrow zou hebben gemolesteerd.

Mogen we nog wel genieten van het werk van beschuldigde artiesten?
Feesten op muziek van R. Kelly? Genieten van House of Cards? Wat moeten we met kunst waarvan de makers niet zo fris zijn gebleken? De Volkskrant ontleedt het ongemak.

null Beeld

Gijs Groenteman gaat in onze illustere archiefkast in gesprek met mensen die hem hebben verwonderd. Rapper Pepijn Lanen, schrijver Paulien Cornelisse en kunsthandelaar Jan Six passeerden al de revue.

Meer over