Woody Allen gaat serie regisseren voor Amazon

Met het binnenhalen van Woody Allen bewijst Amazon nog maar eens dat tv-series zich inmiddels in aanzien kunnen meten met de beste films. Na steracteurs als Kevin Spacey (House of Cards, Netflix) en Matthew McConaughey (True Detective, HBO), waagt nu ook een beroemde Hollywood-regisseur zich aan een langlopende serie.

Just Fontein
Woody Allen. Beeld afp
Woody Allen.Beeld afp

De serie zal te zien zijn op Amazons video-on-demandkanaal Instant Video. Amazon laat weten een heel seizoen van 'Untitled Woody Allen Project' te hebben aangekocht. De afleveringen gaan een half uur duren en worden ook geschreven door Woody Allen.

De licht neurotische Allen is de meester van de tragikomedie. Hij werd eind jaren zeventig groot met meesterwerken als Annie Hall en Manhattan. Sindsdien maakte hij vrijwel ieder jaar een film, met recent onder andere (arthouse-)bioscoophits als Vicky Cristina Barcelona en Blue Jasmine. 'Woody vormt al tientallen jaren de voorhoede van de Amerikaanse cinema', aldus Amazon-chef Roy Price.

Allen wil nog niet veel over zeggen het Untitled Woody Allen Project. 'Ik weet niet zeker meer hoe ik ook alweer in deze situatie terecht ben gekomen. Ideeën heb ik niet, en zou eigenlijk ook niet weten waar ik moet beginnen', aldus Allen in een verklaring. 'Ik gok dat Roy Price (vice-chef van Amazon, red.) nog spijt gaat krijgen van deze beslissing.

Amazon lijkt met het aantrekken van een regisseur van het kaliber Allen serieuze stappen te zetten in de concurrentiestrijd met onder andere Netflix en HBO om de betalende video-on-demandkijker, die steeds belangrijker wordt in het televisielandschap.

De serie zal als eerste te streamen zijn in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en Duitsland. Over verdere distributie is nog niks bekend.

Woody Allen Beeld anp
Woody AllenBeeld anp
Woody Allen in gesprek met actrice Penelope Cruz. Beeld epa
Woody Allen in gesprek met actrice Penelope Cruz.Beeld epa
Meer over