Welke tv-sterren maken de overstap? Of juist niet?

Hoewel John de Mol volhoudt dat zijn Talpa voornamelijk nieuwe programma's gaat bedenken en maken voor de over te nemen SBS-zenders, ligt het voor de hand dat sommige tv-sterren een transfer zullen maken. Wie wel en wie niet? Vk.nl zet enkele opties op een rij.

Thijs van Soest
Wendy van Dijk Beeld
Wendy van Dijk

Linda de Mol > MISSCHIEN
John's zus zit volgens John 'prima bij RTL'. 'Ze maakt daar mooie dingen', aldus De Mol vandaag tegen de Volkskrant. Toch valt een overstap op termijn niet uit te sluiten. De Mol wil dat familiezender SBS6 weer gaat scoren en dat lukt natuurlijk niet alleen met een paar nieuwe formats. Een ster van het kaliber Linda is hard nodig, en als ze het zelf al niet uitsluit - 'Ik sluit altijd korte contracten af' - , wie is John dan om daar niets mee te doen?

Wendy van Dijk > NEE
De kans dat die andere blonde RTL-ster, Wendy van Dijk, de overstap maakt naar SBS6 is echter bijzonder klein. Van Dijk sloot begin dit jaar nog een nieuw 4-jarig contract met RTL4 en blijft daarmee verbonden aan programma's als X-Factor (Blue Circle) en The Voice (Talpa). RTL heeft overigens de rechten van die laatste talentenjacht; daar kan SBS dus naar fluiten. Van Dijk begint dit jaar ook aan een politieserie.

Jack Spijkerman > JA
De volkse aanpak van Spijkerman past prima bij de doelgroep van SBS. Bij RTL trekt hij veel kijkers met zijn Talpa-producties Wat Vindt Nederland en Echt Waar?!, maar blijft hij toch een vreemde eend in de bijt. 'Tja, over alles kan gepraat worden', zei hij tegen het AD over een mogelijke transfer. En laat hij na zijn omstreden vertrek bij de VARA nou al jaren bij De Mol op de loonlijst staan...

Robert ten Brink > NEE
Ten Brink blijft waarschijnlijk gewoon bij RTL. Naast een waslijst aan series als Holland's Got Talent, Look of Love, het Zesde Zintuig en Laat ze maar lachen, presenteert hij nog altijd All you need is love. Genoeg te doen dus, en bij SBS zitten ze na zijn overstap naar RTL in 2006 waarschijnlijk niet op zijn terugkeer te wachten.

Gordon > NEE
Een hereniging van RTL-presentator/jurylid Gordon met Gerard Joling ligt voor de hand. Tenminste, dat lág voor de hand. Beide heren maakten in 2005 één van Talpa's grootste successen met Joling en Gordon over de vloer, maar gingen met ruzie uit elkaar. Nu ze elkaar weer hebben gevonden, wordt er gesproken over een Over de Vloer-film. Alleen, zónder de medewerking van De Mol. Vergeet die reünie bij SBS dus maar.

John Williams > JA
De koning van de reallife-tv. Help, mijn (buur)man klust, hobbiet en heeft geen tijd meer voor zijn vrouw. Programma's die veelal worden geproduceerd door Talpa. Nu nog voor RTL, maar straks voor SBS? Mocht RTL blijven vasthouden aan deze shows, blijft een weg voor Williams naar de volkszender open. Deze man verdient een nieuwe uitdaging na al die jaren hulp-tv.

undefined

Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol Beeld anp
Jeroen van Koningsbrugge en Linda de MolBeeld anp
John Williams Beeld
John Williams
Jack Spijkerman Beeld
Jack Spijkerman
Meer over