ColumnAaf leest sterren

Weerman Hiemstra laat het vriezen en ­Mel B bewaart een stukje Mel B in een potje

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en sites.

Nul

Wij vinden het altijd bewonderenswaardig als mensen die al jaren hetzelfde werk doen en daarvoor de nodige erkenning krijgen, toch existentiële vragen over dat werk durven te blijven stellen.

Fotobijschrift bij Gerrit Hiemstra: ‘Je hebt de neiging een weerman te ‘spelen’’Beeld ANP Kippa

Daarom vonden we het op een goede manier verrassend om in het rijtje non-nieuws van de rubriek Achterklap op nu.nl te lezen: ‘Weerman Gerrit Hiemstra weleens verbaasd over aanwezigheid weerbericht’. Existentiëler wordt het niet.

Dit alles bleek opgetekend uit een interview in de Vara-gids, waarin Gerrit Hiemstra een stuk maller bleek te zijn dan wij aanvankelijk dachten. Over zijn stijl van presenteren zegt hij bijvoorbeeld: ‘In het begin heb je de neiging een weerman te ‘spelen’. Omdat je denkt dat het zo hoort. Maar als je het wat langer doet, denk je: de groeten. Als ik iets op een bepaalde manier wil zeggen, doe ik dat gewoon.’ Over dat ‘iets op een bepaalde manier zeggen’ wijdt hij uit: ‘Als ik wil benadrukken dat het ’s nachts gaat vriezen, dan verander je de 0 in een -1. Omdat -1 meer zeggingskracht heeft dan 0.’

Oké. Da’s wonderlijk. Maar dat weten we nu dan vast, voor de komende winternachten. Het wordt eigenlijk 0 en niet -1. Maar 0 heeft te weinig zeggingskracht.

Nog even terug naar Hiemstra’s twijfels over het bestaansrecht van het weerbericht – de interviewer vroeg hem of hij het soms niet moeilijk had met het uitspreken van het weerbericht na heftig nieuws: ‘Denk je op zo’n moment weleens: wat dóe ik hier?’ Waarop Hiemstra antwoordde: ‘Jazeker. Met een sterfgeval, of met een aanslag. Maar het hoort er gewoon bij.’ En waaróm hoort het er gewoon bij, daar heeft hij ook over nagedacht: ‘Om mensen weer een beetje in normale doen te krijgen.’

Het weerbericht als kalmerend middel voor de maatschappij. Wij vinden het een mooie vondst.

Potje

Als je denkt dat het tatoeagenieuws van de sterren echt niet raarder kan worden (onlangs ontdekten we ineens dat Ronnie Flex een nogal grote Anne Frank op zijn bovenarm heeft staan), kan het toch nog vreemder.

Mel B: Een voor gossiprubrieken overlopende nieuwsbronBeeld AFP

In de subcategorie ‘weggehaalde tatoeages’ maakt ex-Spice Girl Mel B het wel heel bont (en goor): zij bewaart een stuk huid met tatoeage dat van haar ribben werd verwijderd in een potje.

We herhalen het even: in een potje.

De tatoeage was een tekst over B’s ex-man Stephen Belafonte: ‘Stephen, till death do us part you own my heart.’ Mel B liet hem wegsnijden in plaats van weglaseren omdat ze tegen de pijn van laseren opzag, en het snijden voelde ‘als een reiniging’.

Dit nieuws kwam naar buiten in een week die bol stond van het Mel B-nieuws, aangezien haar autobiografie Brutally Honest uitkomt, een voor gossiprubrieken overlopende nieuwsbron op zich. De ex-man uit het potje, Stephen Belafonte, dreigde B onmiddellijk aan te klagen vanwege de ‘gruwelijke leugens’ in dat boek. Ze scheidden vorig jaar na een huwelijk van tien jaar. Volgens Mel B is ze al die jaren geestelijk en lichamelijk mishandeld door Belafonte en had ze aan het eind van haar huwelijk nog maar 900 euro over.  

In het programma Loose Women vertelde ze trouwens ook waar het potje stond: bovenop haar klerenkast. ‘Niemand kan het zien, maar het staat daar, en het zit niet meer op mijn lichaam.’

Meer over