Wat een ongelooflijke vergissing is deze voorstelling

Wat een ongelooflijke vergissing is deze voorstelling vol slecht vertelde, dodelijk saaie verhalen. De liedjes hebben wel een kop en staart en gelukkig speelt gitarist Erik Rutjes uitstekend.

null Beeld Rob Becker
Beeld Rob Becker

Na tien jaar het reclamegezicht van Albert Heijn te zijn geweest, wilde acteur Harry Piekema iets anders. Daar kunnen we ons iets bij voorstellen, al is het alleen maar om ook eens ergens anders boodschappen te mogen doen.

Op zijn post-filiaalmanagerverlanglijstje staat een filmrol, spelen in een groot gezelschap, een rol in een tv-serie en een soloprogramma. Op de Parade was deze zomer van die laatste wens een voorproefje te zien, maar dat het op de premièreavond zo'n treurnis zou worden, hadden we toen niet kunnen bedenken. Wat een ongelooflijke vergissing is Man wil trap op met lampje.

Uitgangspunt van de avond is: 7 miljoen Nederlanders denken mij te kennen, maar nu laat ik de echte Harry Piekema zien. En ik wil ook weten wie jullie in de zaal zijn.

Man wil trap op met lampje

Cabaret

Door Harry Piekema. Muziek: Erik Rutjes, regie: Wimie Wilhelm.

6/11, De Kleine Komedie, Amsterdam. Tournee.

Dat werd een potje ongemakkelijk kennismaken met wat slachtoffers in het publiek. Ondertussen vertelt Piekema over zijn jeugd en een sprookje over de zoektocht naar geluk. Slecht vertelde, dodelijk saaie verhalen, die zonder stevige clou alle kanten opdwarrelen. Het zal een hele klus zijn in het komende seizoen dit programma in overbodigheid te overtreffen.

De liedjes zijn in elk geval stukken met een kop en een staart. Piekema zingt niet beroerd, maar er worden waarschijnlijk geen stoelen omgedraaid als hij een coach zoekt. Het grote voordeel van de liedjes is de rol van de uitstekende gitarist Erik Rutjes.

In de foyer staat een doos waar het publiek voor aanvang vragen aan de artiest in kan gooien. Daar moet je goed voor kunnen improviseren. Dat kan Piekema niet. Iemand vroeg of Piekema een plan B heeft. Tsja.

Meer over