Review

Warpaints nieuwe is een behoorlijke plaat

Hun sterke, zelfs dansbare optreden tijdens Lowlands maakte het al duidelijk: het derde album van Warpaint uit Los Angeles zou heel wat melodieuzer en lichtvoetiger worden dan de vrij ondoordringbare, titelloze voorganger uit 2014. Toen ook nog de blij huppelende single New Song verscheen, leek het zeker: tijd voor pure pop bij Warpaint.

Menno Pot
Warpaint, Heads Up. Beeld
Warpaint, Heads Up.Beeld

New Song blijkt veruit het meest poppy moment te zijn van Heads Up, niet alles is zo lucide, maar niettemin is dit de toegankelijkste plaat van een band, die zichzelf op elk album lijkt te willen uitvinden: van psychedelische indierock (2010), via abstracte elektronica (2014) naar een tamelijk toegankelijk soort triphop (The Stall), 'esoterische hiphop' (Dre) of disco-achtige new wave (So Good, Heads Up).

En toch: Warpaintplaten hangen altijd een beetje uit het lood. De melancholieke afsluiter Today Dear contrasteert wel heel scherp met de rest van het album en halverwege staat toch ook weer zo'n matig uitgewerkte schets als Don't Wanna.

Heads Up is een behoorlijke plaat, maar let maar op: het optreden in het Amsterdamse Paradiso, op 2 november, wordt leuker.

Meer over