PicsFloortje Smit

Waarom het een zegen is dat juist Tom Hanks en Idris Elba als eersten het virus hebben

Beeld uit de video waarin Idris Elba over zijn klachten praat. Beeld Filmstill twitter Idris Elba
Beeld uit de video waarin Idris Elba over zijn klachten praat.Beeld Filmstill twitter Idris Elba

Dat coronakoorts niet discrimineert bleek maar weer. Want wie van alle Hollywoodsterren, met hun wisselende contacten, bleek als eerste geïnfecteerd met covid-19? Tom Hanks. Godsamme, Tom Hánks, de personificatie van vriendelijkheid.

Op Instagram liet hij luchtigjes weten dat hij en zijn vrouw milde symptomen vertonen en geïsoleerd zijn in Australië. Zijn tweede post sloot hij af met een optimistisch grapje. ‘Remember, despite all the current events, there is no crying in baseball. Hanx’.

Positief blijven. Nou, Tom, dat werd behoorlijk lastig toen ook Idris Elba besmet bleek. Idris Elba! Dat nuchtere Britse acteerwonder! Hij maakte het nieuws wereldkundig met een onhandig gefilmde boodschap op Twitter, terwijl zijn vrouw Sabrina op de achtergrond somber mee knikte.

Ook Bond-meisje Olga Kurylenko en Game of Thrones-ster Kristofer Hivju hebben het virus onder de leden en beroemdheden doen hun best hun steentje bij te dragen. Via plaatjes op sociale media roepen ze op tot zelfisolatie, en dat levert een schitterend inkijkje op in hun leven én hoofd – wat willen ze precies van zichzelf laten zien in deze turbulente tijden?

Heidi Klum post een video waarop ze haar echtgenoot een kus geeft, met een raam ertussen, terwijl zij grieperig op haar covid-19-uitslag wacht. Millennialdandy Timothée Chalamet, in roze spijkerbroek en met openhangend wit hemd, laat vol weltschmerz het hoofd hangen naast een overvolle boekenkast. Spierbundel Arnold Schwarzenegger knuffelt zijn minipony’s. Octavia Spencer heeft ranch dressing gehamsterd en glamourchaoot Elizabeth Banks tikt in een tijgerprintpyjama tequila’s weg.

Dat ze maar mogen blíjven posten de komende tijd! Ook als de sushibezorgdienst ermee ophoudt, de huishoudster niet meer komt om de designerloungepakken te wassen en de kinderen chocoladevlekken hebben gemaakt op hun tot hutten getransformeerde witte banken, die zo groot zijn dat – zéker nu – een vierkoppig gezin in een arbeiderswoninkje er alleen maar jaloers naar kan kijken.

Want je ziet pas écht hoe mensen zijn, als het erop aankomt. Als je, zoals Hanks gisteren liet weten via Instagram, 201 punten achterstaat met ‘gin rummy’ en je vrouw net zes potjes achtereen heeft gewonnen. Als je je zorgen maakt, omdat je licht-astmatisch bent en soms best bang bent dat de wereld in een paniekerige chaos zal raken, zoals Elba toegaf toen hij live vragen beantwoordde op Twitter.

Beroemdheden zijn net als wij. En wat dat betreft een zegen dat juist Hanks en Elba als eersten het virus daadwerkelijk hebben. Het is eng, erkennen ze, maar ze houden het luchtig en raken niet in paniek. Hou vol, jongens! Als jullie het kunnen, kunnen wij het ook.

Meer over