Waar luistert Nederland naar tijdens het laatste afscheid?

Zangeres Mieke Telkamp is overleden. Een generatie groeide op met haar muziek en werd er letterlijk mee begraven. Haar nummer 'Waarheen, waarvoor', op de melodie van gospelnummer Amazing Grace, voerde jarenlang de uitvaarttoptien aan. Waar luistert Nederland nu graag naar tijdens het laatste afscheid?

Andrea Bocelli en Sarah Brightman zingen 'It's time to say goodbye'. Beeld screenshot
Andrea Bocelli en Sarah Brightman zingen 'It's time to say goodbye'.Beeld screenshot

Time to Say Goodbye - Andrea Bocelli & Sara Brightman

Dit nummer werd door Bocelli eerst in het Italiaans uitgebracht onder de naam Con te partirò. Een jaar later werd met sopraan Sara Brightman een deels Engels deels Italiaanse versie opgenomen.

Ave Maria - Johan Sebastian Bach en Charles Gounod

Ook wie nog nooit een stap in een kerk heeft gezet, kent het Ave Maria. Het nummer is een versie van het Latijnse gebed met die naam.

undefined

Mag ik dan bij jou - Claudia Breij

Claudia de Breij schreef dit nummer in 2009 als openingslied van haar voorstelling 'Hete vrede'. Pas een paar jaar later drong het nummer door tot het grote publiek. Afgelopen jaar stond 'Mag ik dan bij jou' op de vierde plaats in de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2.

undefined

Goodbye my Lover - James Blunt

In 'Goodbye my Love' van de minstens zo gehate als geliefde James Blunt wordt afscheid genomen van een geliefde - ook al gaat het over een gebroken relatie en niet het overlijden van de partner.

Tears in Heaven - Eric Clapton

Een begrafenisnummer met extra lading. Clapton schreef het nadat zijn vierjarige zoontje in 1991 uit een raam van de 53ste verdieping van een wolkenkrabber viel.

undefined

Afscheid nemen bestaat niet - Marco Borsato

Marco Borsato is een graag gehoorde gast op de Nederlandse begrafenis. Naast de klassieker 'Afscheid nemen bestaat niet' wordt ook 'Het Water' veel gedraaid.

undefined

Papa - Stef Bos

Stef Bos schreef dit nummer nadat in 1988 bij zijn vader kanker werd geconstateerd. Hij genas en overleed in 2014 op 91-jarige leeftijd.

undefined

Candle in the wind - Elton John

'Candle in the wind' stond in 1973 op het album Goodbye Yellow Brick Road en was een ode aan Marilyn Monroe. Elton John speelde in 1997 een speciale versie op de begrafenis van zijn goede vriendin Prinses Diana. Het nummer werd daarna op single uitgebracht, er werden 33 miljoen exemplaren verkocht.

undefined

Meer over