Vuk Jevremovic wint Grand Prix op Holland Animation Festival

De film Wind der stiller wird van Vuk Jevremovic (Duitsland, 1995) heeft de Grand Prix gewonnen van het Holland Animation Festival 1996....

ANP

ANP

UTRECHT

Er waren vier onderscheidingen (een Gouden Peg Bar) per categorie. De prijzen zijn zondag uitgereikt op de slotavond van het zesde animatiefestival in filmtheater 't Hoogt in Utrecht.

De prijs voor de beste commercial ging naar Russian Sugar: Tea Party van Yury Norshtein (Rusland, 1995). When Life Departs van Karsten Kiilerich (Denemarken, 1996) werd onderscheiden in de categorie voorlichtingsfilms. De jury koos European Music Awards van Eric Coignoux (Frankrijk, 1996) als beste film- en televisieleader, Buttmeat van Run Wrake (Engeland, 1996) kreeg van haar de Gouden Peg Bar voor de beste videoclip.

Op verzoek van de internationale jury werd er een extra prijs uitgereikt: voor de beste geanimeerde campagne. Deze ging naar Absolut, een product van een aantal filmmakers (Verenigde Staten, 1996).

De jury die de studentenfilms beoordeelde, koos op de eerste plaats Deus x Machina van Arno Coenen en René Bosma (Minerva Groningen, 1996), op de tweede Super nova - un leaded van Manu Roig (KASK Gent, 1995) en op de derde plaats Un ange passe van Benoit Feroumont (La Cambre ASBL, 1995). De winnaars van de studentencompetitie krijgen een oorkonde.

Meer over