Volkskrant Avond: Hoe rapper Boef vrede sloot met Nederland | Wat te doen als de buurvrouw zwaar dement is?

Goedenavond. Rapper Boef sloot gisteravond vrede met Nederland op een avond die nog vaak in herinnering zal worden geroepen. Lees de reportage van onze muziekredacteur Robert van Gijssel. Verder in de Volkskrant Avond: stel je eens voor: een laboratorium zo groot als een voetbalstadion, maar dan op je keukentafel - een revolutionair röntgenkanon is in de maak. En mis de column van Willem Vissers niet: '#MeToo in de sport is zeker zo groot als in de toneel- of de filmwereld.'

Redactie
Rapper Boef tijdens zijn optreden op Eurosonic/Noorderslag. Beeld ANP
Rapper Boef tijdens zijn optreden op Eurosonic/Noorderslag.Beeld ANP

Vandaag belangrijk

Een laboratorium zo groot als een voetbalstadion, maar dan op je keukentafel: revolutionair röntgenkanon in aantocht
Grote röntgenresearchlabs zijn van het formaat voetbalstadion en hebben eindeloze wachttijden. Een Nederlands/Vlaams tafelmodel moet dat veranderen.

Hoe rapper Boef zaterdagavond vrede sloot met Nederland
Het was een hoopgevende finale van een in alle opzichten deprimerende polemiek die het publieke debat de laatste weken in een ijzeren greep leek te hebben. Rapper Boef sloot vrede met Nederland, op een zaterdagavond die nog vaak in herinnering zal worden geroepen.

Ajax heeft aan kwartiertje goed voetbal genoeg om Feyenoord te verslaan: 2-0
Te weinig kreeg Feyenoord de laatste jaren in de klassieke strijd met Ajax, vond Feyenoord-aanvoerder El Ahmadi. Dit seizoen is dat anders. Dit seizoen verdiende Feyenoord, de kampioen nota bene, niets en kreeg het dat ook niet.

Turkije zegt Koerdische regio in Syrië te zijn binnengetrokken
Het Turkse leger is de Noord-Syrische provincie Afrin binnengetrokken. Dat zegt premier Binali Yildirim, meldt de zender Habertürk. Het land wil een 'veilige zone' van 30 kilometer creëren in Afrin, aldus Yildirim. Het Turkse leger bevestigt dat zij het buurland is binnengegaan en dat er tot dusver geen militairen gewond zijn geraakt.

Donny van de Beek schiet de 1-0 binnen door de benen van Feyenoord-keeper Jones. Beeld ANP Pro Shots
Donny van de Beek schiet de 1-0 binnen door de benen van Feyenoord-keeper Jones.Beeld ANP Pro Shots

Video van de dag

Het koor, een leesclub, koken: oma heeft helemaal geen tijd om zich te vervelen. Maar de jongste verveelt zich na school eigenlijk altijd. We bezochten een familie van vier generaties en stelden hen de vraag: wanneer heb jij je voor het laatst verveeld? En is dat nog ergens goed voor, saaiheid en verveling?

Vanavond op televisie

Zet snel de televisie aan voor Luizenmoeder (NPO 3, 20.25 uur), een comedyserie over de 'absurdistische wereld van de basisschool'. Iets later vanavond zit de baas van de AIVD bij College Tour (NPO 2, 21.05 uur), Rob Bertholee stuurt spionnen aan en heeft de middelen om bijna iedereen in de gaten te houden. Kunt u de slaap moeilijk vatten? Kijk All Good Things (BBC 2, 01.00 uur) een intrigerende, sterk gespeelde thriller met Ryan Gosling. Bekijk hier de rest van onze tv-tips.

Morgen in de krant

De frisse, nieuwrechtse toekomst is niet langer aan Wilders maar aan Baudet
Twee evenementen binnen twee dagen aan de uiterste rechterflank laten zien dat daar heel wat in beweging is: het vertrouwen in Wilders vertoont slijtage. De feestelijke energie van Baudet en de zijnen daarentegen, trekt. (+)

Blijft de SP nu voor een ruimhartig asielbeleid of niet?
De SP hees zaterdag de nieuwe fractievoorzitter Lilian Marijnissen op het schild. Gaat de partij nu de PVV meer weerwerk bieden, met een strengere koers op het gebied van integratie en immigratie? (+)

Mantelzorg anno 2018: als de buurvrouw zo dement is dat alleen de buren voor haar kunnen zorgen
Hulpbehoevende ouderen blijven steeds langer thuiswonen en hebben meer hulp van hun omgeving nodig. De mantelzorg voor hun demente 81-jarige buurvrouw groeit Hans en Agathe de Geus - zelf zeventigers - boven het hoofd. Maar wie moet ingrijpen? (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

#MeToo in de sport is zeker zo groot als in de toneel- of de filmwereld
Sport zou lichaam en geest een gevoel van vrijheid moeten geven, schrijft verslaggever Willem Vissers. 'Maar nee: intimidatie, misbruik. En het gebeurt overal.' Ook in de Nederlandse turnwereld, hoort Vissers van zijn zus Joke, die dertig jaar trainster op behoorlijk niveau was. (+)

Eén gedicht van 50 pagina's: dichter Dix verkent wederom de grenzen van het genre
De minimalistische dichter Dix schreef een gedicht dat een hele bundel lang is en vooral bestaat uit het steeds herhaalde woord ding.', inclusief punt en aanhalingsteken sluiten. Dix vertelt hoe het zo kwam. (+)

Natúúrlijk draait de middelbare school niet om huiswerk en zware rugzakken
Aaf Brandt Corstius heeft wat voorbereidende tips voor de twaalfjarigen van nu. Over nieuwe jassen, zelfbruiner en de elleboog van een leuke jongen. (+)

F. van Dixhoorn: 'Alles is een ding, het gaat erom wat je ermee doet' Beeld Rob Hornstra
F. van Dixhoorn: 'Alles is een ding, het gaat erom wat je ermee doet'Beeld Rob Hornstra
Meer over