Verzekeraar draait niet op voor concerten Jackson

De Britse verzekeringsmaatschappij Lloyd's of London stapt naar de rechtbank in verband met de geannuleerde reeks concerten van Michael Jackson in 2009 in Londen. Lloyd's wil vermijden dat het miljoenen moet ophoesten voor de comebacktournee 'This Is It' van wijlen The King of Pop.

null Beeld ap
Beeld ap

Lloyd's of London verzekerde de concertreeks van Jackson in de O2-arena voor een bedrag van 17 miljoen dollar. De verzekeringsbeurs beschuldigt de Californische concertorganisator AEG Live en de nalatenschap van Jackson nu van bedrog. Volgens Lloyd's hebben Jackson en AEG belangrijke informatie over de gezondheidstoestand van de zanger verzwegen.

'Wacko Jacko' zou niks gezegd hebben over de vele geneesmiddelen die hij innam, zoals zijn behandeling met het narcose-middel propofol. De popster overleed op 25 juni 2009, kort voor het begin van de reeks concerten in Londen, aan een overdosis van dat middel. Conrad Murray, de lijfarts van Jackson, is aangeklaagd wegens doodslag door nalatigheid. Het proces begint komende herfst.

Meer over