Verse en bekende TROS-gezichten in nieuw programma

HILVERSUM (ANP) - Nieuwe en bekende TROS-coryfeeën komen samen in het nieuwe dagelijkse programma TROS Zomeravondcafé, dat vanaf 15 mei (19.30-20.25 uur, Ned. 2) op de buis komt. Het gevarieerde zomeravondprogramma wordt elke werkdag rechtstreeks uitgezonden.

Dat zal gebeuren vanaf het binnenplein van het TROS-gebouw in Hilversum, aldus een TROS-woordvoerster maandag. De presentatie is in handen van Bert Kuizenga, samen met 'culinair gastheer' Ad Janssen.

Iedere week staat in het programma een ander Europees vakantieland centraal. ,,Door middel van een luchtige mix van onderwerpen komt de kijker in één week alles te weten over het betreffende land'', schetst de zegsvrouw.

De Oranjeman

Angela Esajas, de winnares van de talentenjacht TROS Superster, draagt bij aan die mix. Ze gaat reportages maken over clichés en vooroordelen over het land van de week. Verder komt Martin Gaus regelmatig langs om te praten over dierenlief en -leed.

Tot aan het begin van het WK voetbal volgt Harry Vermeegen in TROS Zomeravondcafé dagelijks op zijn eigen wijze, als De Oranjeman, het Nederlands elftal. Vermeegen gaat elke dag langs bij een bekende voetballer, trainer of fan om de stemming te peilen.

,,Het zal in de stijl van zijn vorige programma 'De Regenjas' zijn'', zegt de woordvoerster. Vermeegen is ook bekend van de programma's 'Pisa' en 'Die Twee: Nieuwe Koeien'. Tijdens het WK heeft TROS Zomeravondcafé geen uitzending.

Meer over