Versace op zijn vroegst in 1999 naar beurs

De beursintroductie van het Italiaanse modehuis Versace zal op zijn vroegst in 1999 plaatsvinden. Santo Versace, de broer van de vermoorde modeontwerper Gianni Versace, heeft dat gezegd....

ANP

MILAAN

De beursgang, die zou moeten plaatsvinden in Milaan en New York, zou 1,5 miljard dollar opbrengen. Die raming dateert voor de dood van Gianni Versace op 15 juli.

Het elfjarige nichtje Allegra is erfgenaam van het belang van 45 procent van haar oom in de modegroep. De andere aandeelhouders zijn Santo (35 procent) en Donatella Versace (20 procent), zuster van Gianni en de moeder van Allegra.

Het belang van het meisje zal tot haar achttiende in een trustfonds worden beheerd. Binnenkort benoemt de rechtbank in Milaan een gouverneur.

Het uitstel van de beursgang geeft beleggers de tijd om te zien wat de gevolgen van de dood van Gianni, oprichter van Versace en de belangrijkste ontwerper, zijn. De modeshow die de Versaces volgende week donderdag in Milaan geven met de nieuwe voorjaarscollectie, zal een eerste indicatie zijn. Het wordt de eerste show sinds de dood van ontwerper, wiens positie nu in handen is van zus Donatella.

Volgens Santo, bestuursvoorzitter van de Versace-groep, heeft het overlijden van zijn broer tot nu tot weinig negatieve gevolgen gehad voor de verkoop. De verkoop van kleding in de eigen Versace-winkels is gestegen met 15 tot 20 procent. Dat geldt ook voor de cosmeticaproducten.

Meer over