Veronica legt 'Veronica-gevoel' vast

HILVERSUM (ANP) - De vereniging Veronica opent vanaf 18 april een site waarop mensen worden uitgenodigd te vertellen welk gevoel de vroegere zeezender bij hen oproept. Via www.veronicastory.nl hoopt de vereniging het Veronica-gevoel voor de eeuwigheid vast te leggen.

Wat is jouw Veronica-story? is de vraag die centraal staat op het webadres. Iedereen die bijzonder film-, foto- of audiomateriaal heeft kan dit uploaden op de site, legt de zegsman uit. Zo wordt Veronica-story het nationale archief van Veronica, nog steeds een merk dat sterk tot de verbeelding spreekt.''

Volgens de vereniging heeft iedereen wel een gevoel bij Veronica. ,,Iedereen heeft wel zijn of haar eigen herinnering of verhaal. Voor de een is Veronica de zeezender die ooit gedwongen werd om te stoppen, voor de ander is het vooral de omroep met programma's als Dynasty, Countdown en de Pin Up Club. En wie weet hoeveel relaties er zijn ontstaan tijdens de vele Veronica-evenementen in het land?'', werpt de woordvoerder als vraag op.

18 april

De datum van de lancering van de site is niet zomaar gekozen. Niet alleen vond op 18 april 1960 de eerste testuitzending van de VRON (later Veronica) plaats, op 18 april 1973 hielden tienduizenden jongeren in Den Haag een grote manifestatie voor het behoud van hun geliefde muziekzender, hierbij gesteund door een grote groep Nederlandse artiesten.

Meer over