Verkoop van blu-rayfilms fors gestegen in 2011

De verkoop van films op blu-rayschijfjes is sterk toegenomen in 2011. Blu-ray heeft het lang moeilijk gehad om te concurreren met DVD's, maar de laatste tijd gaat het optische schijfje voor HD-films steeds vaker over de toonbank.

Redactie
null Beeld

Volgens de cijfers van de Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux, is de verkoop dit jaar met 60 procent toegenomen in vergelijking met 2010.

Hoewel de decemberkoopjes nog van start moeten gaan, wordt verwacht dat de verkoop dit jaar zal afsluiten op ongeveer 1,28 miljoen exemplaren. Vorig jaar waren er dat nog 800.000. Ook 3D is populair. Zo zal in december waarschijnlijk de helft van de verkochte films 3D-compatibel zijn.

Momenteel gebruikt een op de zes huishoudens een blu-rayspeler. Vooral actiefilms blijken zeer populair om in hoge definitie te bekijken.

Niet alleen nieuwe films worden op blu-ray verkocht, maar ook oudere titels. Naast de laatste Harry Potter wordt er verwacht dat tijdens de feestdagen vooral blu-rays van Lion King en Star Wars verkocht worden.

Meer over