VANDAAG

KLEUR BEKENNEN Presentator Martin Simek ontmoet de 82-jarige beeldend kunstenaar Jules Chapon. In de oorlog is bijna zijn hele joodse familie opgepakt en uitgeroeid....

RADIO UIT komt met een reportage over Dubbele Peter, een toneelstuk over Peter de Grote. Hij reisde vier eeuwen geleden incognito door Nederland om zich in het bouwen van schepen te bekwamen. Jongeren van het jeugdtheater Hofplein spelen het stuk samen met Russische jongeren van het Okhtinsky Centrum uit Petersburg. Radio 5, 17.05 uur.

HET KLOKHUIS gaat over dolfijnen. Hoewel ze leven in de zee, zijn het eigenlijk geen vissen. Ze hebben veel meer overeenkomsten met mensen dan je zou denken. Nederland 3, 18.40 uur.

NETWERK Ooit hoorde Vlaanderen en Nederland bij elkaar. Komt die tijd nog terug, vraagt Netwerk zich af. De rubriek noteerde de instemmende antwoorden uit de mond van een Nederlands lid van de Eerste Kamer en een coryfee van de Vlaamse politiek. Ook een reportage over slecht lerende kinderen die in het reguliere onderwijs steeds vaker worden geweigerd, terwijl ze er juist opgevangen moeten worden. Nederland 1, 20.24 uur.

JISKEFET Eerste aflevering van een nieuwe reeks: bedacht, geschreven en gespeeld door Herman Koch, Kees Prins en Michiel Romeijn. Nederland 3, 21.30 uur.

BOULEVARD Documentaire over koffie: aandacht voor de Congolese koffieteelt, de Max Havelaar-koffie, koffie en gezondheid, koffiebranders en het koffiehuis. BRTN 2, 21.30 uur.

RONDOM TIEN Violet Falkenburg discussieert met gasten over de vraag: moeten adoptie-ouders zelf maar een kind gaan kopen, nu de officiële bemiddeling steeds meer teleurstellingen veroorzaakt? Nederland 1. 21.57 uur.

WAT IS ER AAN DE HAND besteedt aandacht aan het werk van de Belgische tekenaar, schilder en beeldhouwer Robert van der Eyken, de graficus Dianne Bakker en de Franse schilderes Véronique Raulin. Nederland 2, 22.15 uur.

Meer over