VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN Discussie over het idee Vlaanderen en Nederland samen te voegen als onderdeel van de Europese eenwording. Radio 1, 9.00 uur....

MIDDAGEDITIE Gesprek met de Serviër Dragan Klaic die de laatste jaren in Nederland heeft gewoond en onlangs voor het eerst zijn land weer bezocht. Nederland 3, 12.00 uur.

AARDSE ZAKEN. Radioportret van het Haagse schildersgenootschap Pulchri dat 150 jaar bestaat. De chique tegenhanger van het Amsterdamse Arti et Amecitiae heeft nog altijd bijna duizend leden. Radio 5, 13.08 uur.

2 VANDAAG Een gesprek met de nieuwe voorzitter van de landelijke studentenvakbond LSVb, Larissa Pans, over de voorgestelde wijziging van de OV-jaarkaart. Zij heeft voor woensdag een demonstratie tegen deze verandering gepland in Den Haag.

Voorts nieuws over de eindexamens die deze week worden gehouden, en ten slotte een interview met Lea Rabin over haar boek. Zij is de weduwe van de vermoorde Israëlische premier Yitzhak Rabin. Nederland 2, 17.29 uur.

HOOGTEPUNTEN UIT DE NATUUR Op jacht.Tweede aflevering van Engelse natuurserie. Aandacht voor jachttechnieken van dieren, waaronder de orka. Nederland 2, 20.19 uur.

NETWERK Aandacht voor Ruud Gullit, die grote populariteit geniet als trainer van de Engelse voetbalclub Chelsea. Verder een portret van Manfred Nowak, oud-rapporteur van de Verenigde Naties. Hij zocht drie jaar lang naar vermiste personen in het voormalige Joegoslavië en nam uiteindelijk teleurgesteld ontslag. Nederland 1, 20.25 uur.

BOSNISCHE BRIEF Veroordeeld tot de eeuwige hoop. Verslag van de zoektocht van Peter Tetteroo naar de vermiste mannen van Srebrenica. De journalist zocht een jaar tevergeefs naar overlevenden. Nederland 1, 22.40 uur.

POGGIBONSI Zesde aflevering van een tiendelige serie muziekprogramma's van cabaretier Bert Visscher. Met onder meer het zigeunerorkest Tata Mirando, Mabel Gonzales uit Uruguay en de Texaanse blueszanger Calvin Owens. Nederland 3, 20.45 uur.

DE AVONDEN Literair-muzikaal variété met Jan Mulder en Adriaan Morriën. Verder onder meer optredens van cabaretier Bert Klunder, de klankdichter Han Buhrs en de Beau Hunks onder leiding van Robert Veen. Radio 5, 22.00 uur.

Meer over