VANDAAG

ONTBIJT TV Reportage over het bezoek van de Amerikaanse president Clinton aan Den Haag. Verder een gesprek over het belang van de Marshallhulp voor Rotterdam en een interview met scheidend FNV-voorzitter Johan Stekelenburg....

DINGEN DIE GEBEUREN Reportage over een beginnende tweedeling in de informatiemaatschappij. Ouderen hebben moeite met het bedienen van computers, het raadplegen van Internet en met de kaartjesmachine van de Nederlandse Spoorwegen. Radio 5, 09.00 uur.

ROLAND GARROS Rechtstreeks verslag van het tennistoernooi in Parijs. Vanwege het bezoek van Clinton wordt er twee keer van tv-net gewisseld. Ned. 2, 12.03 uur, Ned. 1, 14.15 uur en Ned. 2, 17.00 uur.

HERDENKING MARSHALLHULP. Rechtstreekse uitzending van de plechtige herdenking van het Amerikaanse financiële hulpprogramma voor Europa na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Nederland 2, 14.15 uur.

NETWERK Opnieuw aandacht voor het bezoek van het Amerikaanse echtpaar. Verder een reportage over de naderende overdracht van Hongkong op 1 juli. Nederland 1, 20.25 uur.

JUVENTUS-BORUSSIA DORTMUND Rechtstreeks verslag van de finale van de Champions League. Een halfuur voor de aftrap begint een voorbeschouwing. Nederland 2, 20.30 uur (aftrap).

HET BIJZONDER GERECHTSHOF. De Staat der Nederlanden versus Karel de Munck en Hanns Albin Rauter. Documentaire over de rechtzaken tegen De Munck (Een Nederlandse SS-er) en Rauter (SS-leider) direct na de Tweede Wereldoorlog. Aan het woord komt onder meer de advocaat van Rauter, Karel van Rijckevorsel. Nederland 3, 21.02 uur.

DER KRIEG IST AUS: SPANIEN - 60 JAHRE NACH DEM BUERGERKRIEG. Documentaire over de gevolgen van de Spaanse burgeroorlog (1936-1939). Duitsland 3, 22.45 uur.

LAAT OP DE AVOND NA EEN KORTE WANDELING Philip Johnson - two of a kind. Portret van de negentig jarige Amerikaanse architect Johnson. Met medewerking van onder meer Rem Koolhaas. Nederland 3, 23.22 uur.

Meer over