Vandaag

RADIO..

OVT Aandacht voor 50 jaar Nederlandse ontwikkelingssamenwerking. Een gesprek met Geert Mak over diens nieuwe boek De eeuw van mijn vader. Na elf uur aandacht voor na-oorlogse, internationale solidariteit (communisten, socialisten). Radio 1, 10.00 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Debat over de legitimiteit van oorlog. En een gesprek met Sevtap Baycili, schrijfster van De nachtmerrie van de allochtoon. Radio 5, 13.02 uur.

ACTUALITEITEN

LOPENDE ZAKEN FNV-voorzitter Lodewijk de Waal gevolgd tijdens zijn lobby rond de Miljoenennota. Nederland 3, 21.35 uur.

KINDEREN

VILLA ACHTERWERK Vliegensoep. Zweedse animatiefilm over een klein kikkertje dat miereneitjes bij de buren moet gaan halen. Lijkt eenvoudig, maar als het hard gaat waaien wordt het een lange reis. Nederland 3, 9.15 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Gesprek met pianist en muziekpedagoog William Hilsley, die in de Tweede Wereldoorlog in verschillende interneringskampen toch een zeker muziekleven wist op te bouwen. Nederland 3, 11.00 uur.

LOLA DA MUSICA Portret van The Roots, 'de beste live-act van de hedendaagse hiphop'. Registratie van het concert van 8 juli in Paradiso, en een interview met de band in thuisstad Philadelphia. Nederland 3, 19.30 uur.

KUNST

DE PLANTAGE Te gast de 71-jarige Amerikaanse toneelschrijver Edward Albee, auteur van Who's afraid of Virginia Woolf? Hij is in Nederland om zijn stuk The Zoo Story te regisseren, dat 6 oktober in première gaat. Nederland 3, 17.00 uur.

SPIEGELBEZOEK Documentaire van Hans Keller over de Nederlandse dichter Leo Vroman, die in Texas woont en bezoek krijgt van muzikant Hennie Vrienten, die een cd van Vromans gedichten opneemt, waar Keller dan een film van maakt. Nederland 3, 22.40 uur.

NATUUR

VLEUGELS OVER DE SEREN GETI Over het leven van Afrikaanse roofvogels en hun met andere dieren. Mooie opnamen. National Geographic Channel 20.00 uur.

AMUSEMENT

DR. KATZ Nieuwe reeks afleveringen van de Amerikaanse animatieserie, waarin dr. Katz zich laat manipuleren door zijn secretaresse, zijn patiënten en zijn zoon. Nederland 3, 23.50 uur.

DOCUMENTAIRE

OVERLEVEN Bloedige rozen. Een team specialisten onderzoekt een middeleeuws massagraf, ontdekt tijdens de aanleg van een weg. Het levert informatie op over hoe de mensen stierven, wanneer, wie ze waren en hoe ze er uitzagen. België 2, 21.20 uur.

Meer over