Vandaag

RADIO..

DE RADIO 5 DOCUMENTAIRE Radiodocumentaire over de dichter Hans Andreus. Radio 5, 13.05 uur.

OPIUM Interview met acteur Joop Doderer die een hoofdrol speelt in het theaterstuk Oude mensen, dat afgelopen weekeinde in première ging. Radio 1, 20.00 uur.

DE AVONDEN The way up north. Eerste aflevering van een twintigdelige reisreportage over de 'verstedelijking van de blues'. Radio 5, circa 23.05 uur.

ACTUALITEITEN

NETWERK Aandacht voor de plannen van staatssecretaris Cohen die het asielbeleid wil aanscherpen. Nederland 1, 20.30 uur.

KUNST

ZEEMAN MET BOEKEN Aandacht voor Dubbelliefde, de nieuwe roman van Adriaan van Dis. Verder wordt ook werk besproken van de schrijvers Moses Isegawa, Martin Walser, en Michel Houellebecq. Nederland 3, 23.20 uur.

AMUSEMENT

ZAAL OVER DE VLOER Rik Zaal en cameraman Frans Bromet bezoeken schrijver Maarten 't Hart. Net 5, 19.25 uur.

DOCUMENTAIRE

HISTORY'S TURNING POINTS Over de ondergang van de Spaanse Armada. Discovery Channel, 18.30 uur.

KWESTIES De hoerenrijders. Reportage over een nieuwe aanpak in Engeland tegen prostitutie. België 2, 20.55 uur.

OVER DE GRENS Vier blanke veteranen vertellen over hun daden toen zij lid waren van een Zuid-Afrikaanse politie-eenheid ten tijde van het apartheidsregime. Nederland 3, 21.00 uur.

THE ADVENTURERS Portret van alpinist Edmund Hillary en zijn sherpa Tenzing Norgay die als eersten de Everest beklommen. Discovery Channel, 23.00 uur.

YESHAYAHOU LEIBOVITZ Eerste aflevering van een tweedelige documentaire over de filosoof Leibovitz (1930-1994). Duitsland 3, 23.20 uur.

Meer over