Vanavond: Lenny Kravitz in Ahoy. Wat kunnen we verwachten?

Het is Ahoy-week, lijkt het. George Michael, de Red Hot Chili Peppers, Britney Spears, Bob Dylan en Mark Knopfler: ze staan allemaal in een al dan niet uitverkocht Ahoy binnen twee weken. Vanavond de beurt aan Lenny Kravitz.

Redactie

Veel tourde Kravitz nog niet buiten de Verenigde Staten, voorafgaand aan het concert in Rotterdam van vanavond. Stopte hij in zijn thuisland in juni, in oktober pikte Kravitz de draad weer op in Buenos Aires.

Om op dat concert af te gaan: Veel meer Kravitz kun je niet verwachten, schrijft het Argentijnse Vos in een recensie van de avond. Hits van zijn voorbije albums en de laatste plat Black and White America wisselen elkaar keurig af, strak begeleid door de band. Verwacht veel funk, in lijn met zijn laatste album, schrijft de recensent. Makkelijk misschien om sentimenteel te worden van de akoestische versies van I Belong to You en Again, op de rand van het podium gezeten, schrijft Vos, maar Let Love Rule, opgerekt tot het midden van de nacht, maakte een hoop goed. Waarna Kravitz zei dat hij van Argentinië hield, echt. 'En hij zette zijn Ray-Ban op en vertrok.'

Kravitz speelt overigens na voorprogramma Raphael Saadiq, die gisteren in opperbeste stemming Tivoli in Utrecht laaiend enthousiast wist te spelen. Hopen dat de soulvolle Saadiq ook in het enorme Ahoy tot zijn recht komt.

Voor vanavond zijn nog kaarten te krijgen.

De setlist van Kravitz zoals in Buenos Aires:

Come on get it
It ain't over 'til it's over
Mr. Cab driver
Black and White America
Fields of joy
American woman
Always on the run
Believe
Stand
Where are we runnin'
Rock star city lights
Fly away
Are you gonna go my way
I belong to you
Again
Let Love Rule

null Beeld getty
Beeld getty
Meer over