Valse voorstelling

Waar haalt Hein Janssen in zijn recensie van een Haagse voorstelling over Dolf Brouwers en Sjef van Oekel het idee vandaan dat Brouwers door Schippers werd 'gebruikt ter meerdere glorie van zichzelf en de VPRO', dat Dolf een act met een opblaaspop werd opgedragen en dat de 'Haagse protegé' tenslotte...

Janssen heeft dat uit een Haags toneelstuk met liedjes waarin wordt gesuggereerd dat de gebeurtenissen, waarin ook ik word opgevoerd, naar waarheid zijn. Maar ik heb geen scène bedacht waarin Dolf met een opblaaspop in de weer is, ik heb hem ook nooit opgedragen iets te doen wat hij niet wilde en hij is al helemaal niet 'op onthutsende manier afgedankt'.

Rijk is hij geworden door onbetaald gebruik van teksten en ideeen van mij bij optredens in het land, in den beginne onder mijn hoede, later door er stiekem mee vandoor te gaan. Hij heeft mij voor de rechter gesleept om door middel van valse voorstelling van zaken auteursrechten op te eisen, hetgeen hem niet lukte, waarna hij mij als het hem te pas kwam in een kwaad daglicht stelde. Bij de theatervoorstelling wilde men aanvankelijk ook rijkelijk gebruik maken van oorspronkelijke teksten en ideeën van mij, hetgeen ik gelukkig kon tegenhouden, en dat niet alleen vanwege de leugenachtige en lasterlijke opzet maar ook door de armzalige aanpak, laat u ook door Hein Janssen niks wijsmaken.

Meer over