U2 grote winnaar bij uitreiking Grammy's

De Ierse rockgroep U2 is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijs...

Carey kreeg twee Grammy's voor het nummer We Belong Together en een voor haar album The Emancipation of Mimi, waarmee ze vorig jaar na een lange dip in haar carrière haar comeback maakte. Ook R&B-zanger John Legend kreeg drie Grammy's, onder andere in de categorie beste nieuwe artiest.

Grote verrassing bij de uitreiking van de Grammy's, in Los Angeles, was het optreden van funkpionier Sly Stone, van wie sinds hij zich tientallen jaren terugtrok uit de muziekwereld zelden meer iets werd vernomen. Tot ieders verrassing verscheen de 61-jarige Stone, met geblondeerde hanenkam, aan het eind van een hommage aan zijn muziek door onder anderen Joss Stone, Steven Tyler en John Legend zelf op het toneel, om I Want To Take You Higher te spelen.

Paul McCartney maakte zijn debuut als optredend artiest bij de Grammy-uitreiking, wat hem de opmerking ontlokte dat hij eindelijk door de auditie was gekomen. Samen met Linkin park en Jay-Z speelde hij het mierzoete Yesterday, na eerst een van de ruigste nummers van de Beatles, Helter Skelter, te hebben uitgevoerd.

Zoals gewoonlijk werden er prijzen uitgereikt in de meest uiteenlopende categorieën, van beste album met Hawaïaanse muziek, via beste new age-album tot beste polka-album.

Meer over