Album

Tyler, The Creator is uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige artiesten die de hiphop rijk is ★★★★☆

Zijn nieuwe album is vooral te beluisteren als zijn ode aan de hiphop waarmee hij twintig jaar geleden opgroeide.

Gijsbert Kamer
null Beeld

Op zijn zesde album Call Me If You Get Lost gaat de Californische rapper Tyler, The Creator een andere kant op dan de muziek op de ijzersterke voorganger Igor (2019) deed vermoeden. De verrijking van zijn muzikale palet tot een meer popgeoriënteerd geluid, die hem zeer goed afging heeft hij even losgelaten. Zijn nieuwe album is vooral te beluisteren als zijn ode aan de hiphop waarmee hij twintig jaar geleden opgroeide, die van de mixtapes.

Niet voor niets haalde hij de aloude DJ Drama, binnen zijn team en nam hij met zijn oude held Lil’ Wayne het sterke (let op de mooie fluit in de begeleiding) Hot Wind Blows op. Tylers productie is het hele album rijk aan details. De veelal slechts een paar minuten durende nummers lopen knap in elkaar over.

Misschien wel het mooist is het enige niet-hiphop-nummer, Sweet/I Thought You Wanted to Dance dat meteen tien minute duurt. Het verschuift van soul naar reggae en verbaast iedere minuut meer. Tyler, The Creator is van oproerkraaier in zes albums uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige artiesten die de hiphop rijk is.

Tyler, The Creator

Call Me if You Get Lost

Pop

★★★★☆

Columbia/Sony

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over