Twitterfenomeen krijgt eigen comedy

Twitterfenomeen Justin Halpern krijgt een eigen comedyshow. Warner Brothers heeft de rechten gekocht van het verhaal van de 29-jarige Halpern die de uitspraken van zijn 73-jarige vader twittert. CBS gaat de comedy uitzenden.

Door Heleen van Lier

Justin Halpern begon in augustus met zijn Twitteraccount 'Shit my dad says' en zette zonder dat zijn vader ervan wist zijn opmerkelijke 'wijsheden' in 140 tekens op Twitter. De gepensioneerde nucleair-onderzoeker Sam Halpern heeft uitgesproken meningen, vooral over zijn 'luie' zoon die noodgedwongen weer bij zijn ouders in San Diego is komen wonen.

Fans

Binnen korte tijd heeft Halpern een enorme schare fans gekregen. Inmiddels heeft hij bijna 800 duizend volgers en dat aantal neemt iedere dag toe. In verschillende tv-programma's en andere media is hij geroemd in superlatieven als 'de grappigste Twitteraar ooit'.

Halpern, die mede-producent wordt, heeft hulp bij het maken van zijn show van onder andere de makers van de populaire comedyserie Will and Grace.

Eerder kreeg Halpern al een contract om een boek te schrijven over zijn markante vader. Ook wilde een filmmaatschappij een film maken, maar Justin Halpern kon zich niet vinden in het format.

Enkele uitspraken (Engelstalig):

Son, no one gives a shit about all the things your cell phone does. You didn't invent it, you just bought it. Anybody can do that.

The baby will talk when he talks, relax. It ain't like he knows the cure for cancer and he just ain't spitting it out.

Oh please, you practically invented lazy. People should have to call you and ask for the rights to lazy before they use it.

null Beeld
Meer over