Twitter begint met audiochat vanaf 600 volgers

Sinds deze week is Twitter Spaces beschikbaar voor alle gebruikers met meer dan zeshonderd volgers. Het in december aangekondigde Spaces is Twitters variant van de populaire app Clubhouse: live audiogesprekken. Twitter testte Spaces al een tijdje onder een klein groepje gebruikers. Nu is de functie voor miljoenen twitteraars beschikbaar. Overigens is de opmars van Clubhouse wat tot stilstand gekomen. De app werd in april 1 miljoen keer gedownload, in februari nog 9,6 miljoen keer.

Restanten van America Online en Yahoo verkocht

De Amerikaanse telecomprovider Verizon verkoopt wat er nog over is van Yahoo en America Online, meldt CNBC. Daarmee neemt Verizon afscheid van de mediabedrijven van het conglomeraat. In 2017 nam Verizon Yahoo over voor 4,8 miljard dollar (nu 4 miljard euro), in wat toen al de ‘meest trieste 5-miljard-overname uit de techgeschiedenis’ werd genoemd door zakenblad Forbes. Ooit was Yahoo een van de meest gewaardeerde bedrijven uit de internetvoorhoede.

‘Fouten in beveiliging datingapps’

Datingapps Inner Circle, Pepper en Relatieplanet hebben hun beveiliging niet op orde, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond naar apps en websites van twaalf datingplatforms. Bij deze drie kunnen hackers door middel van een ‘brute force attack’ eindeloos wachtwoorden of gebruikersnamen blijven raden. Zo kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot soms zeer persoonlijke informatie, waarschuwt de bond. De drie diensten hebben laten ­weten de kwetsbaar­heden aan te passen.

Meer over