Tweede Kamer opent deuren op Google Street View

Altijd al eens rond willen neuzen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer? Of de Statenpassage met de bekende roltrappen willen bekijken zonder dat Ferry Mingelen of Ron Fresen er voor staan? Vanaf vandaag kunt u daarvoor terecht bij Google Street View.

De plenaire zaal van de Tweede KamerBeeld Google Street View

Een aantal belangrijke locaties achter de muren van de Tweede Kamer zijn vastgelegd door de camera's van Google, waardoor de bezoeker er als het ware doorheen kan wandelen. Behalve de plenaire zaal en de Statenpassage zijn ook de Handelingenkamer, de Stadhouderskamer en de Enquêtezaal virtueel te bezichtigen. Die drie locaties zijn in werkelijkheid niet open voor het grote publiek.

Door haar deuren te openen op Google Street View schaart de Tweede Kamer zich in een illuster rijtje. Eerder werden onder andere al het Groot Barriëre Rif in Australië, de Burj Khalifa in Dubai (het hoogste gebouw ter wereld), Antarctica en de Wegisweg uit de Harry Potterserie toegevoegd als bijzondere locaties.

Afgelopen oktober werden de binnenkant van het Torentje van minister-president Mark Rutte en de Trêveszaal, waar het kabinet wekelijks vergadert, door Google online gezet.

De StatenpassageBeeld Google Street View
De HandelingenkamerBeeld Google Street View
De StadshouderskamerBeeld Google Street View
De EnquetezaalBeeld Google Street View
Meer over