Twee kranten in Limburg gaan fuseren

'Een onverwacht kerstcadeau', noemt directeur Johan Boermann van Media Groep Limburg (MGL) het besluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit geen blokkade meer op te werpen tegen een volledige fusie tussen Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad....

MGL, onderdeel van het Telegraaf-concern, kan daardoor 'alle dubbelefuncties' gaan aanpakken, te beginnen met de twee hoofdredacteuren en dedubbelfuncties bij vormgeving en coördinatie.

Bij de twee kranten werken 170 redacteuren. Boermann kondigde aan datzeker arbeidsplaatsen zullen verdwijnen, maar hij noemde nog geenaantallen: 'We kunnen de organisatie nu eindelijk gaan stroomlijnen.'Hoofdredacteur Bart Brouwers van De Limburger, de grootste van de tweekranten met een oplage van 155 duizend, wilde geen commentaar geven.

De NMa is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat het 'niet redelijkis nog langer van De Telegraaf te eisen dat de uitgever de commerciële enredactionele bedrijfsvoering van beide dagbladtitels gescheiden houdt'.Beide titels zijn voor een groot deel geïntegreerd: de redacties zittengrotendeels bij elkaar en werken voor beide kranten. Maar de NMa hield eenvolledige fusie tot dusver tegen.

Meer over