Twee accountants bekijken fraude bij Reed Elsevier

De fraude bij Reed Elsevier-dochter Travel Group zorgt voor heel wat werk bij juristen, accountants en oplage-controleurs. Het zwaar getroffen concern maakte dinsdag bekend het Britse advocatenkantoor Fresfields en zijn Amerikaanse collega Davis Polk & Wardwell in te schakelen....

ANP

AMSTERDAM

De twee worden in hun zoektocht ondersteund door accountantfirma Arthur Andersen en het Amerikaanse oplagebureau Audit Bureau of Circulations. Vorig week werd bekend dat de oplagecijfers van Travel Group, een werkmaatschappij van Reed Elsevier, jarenlang te hoog waren geweest.

De toenmalige directie had de eigen hoofddirectie en adverteerders voor de gek gehouden met het publiceren van te hoge oplagecijfers. Reed Elsevier wil de gedupeerden schadeloos stellen en zal daarom een voorziening treffen. De omvang van de schade is substantieel.

'De advocaten en accountant gaan uitzoeken hoe dit alles heeft kunnen gebeuren', zegt een woordvoerder van Reed Elsevier. Ook wordt de schade voor Reed Elsevier en de adverteerders berekend.

Niet bekend

Meer over