AlbumrecensieSteef de Jong

Twaalf nieuwe, smartelijke, mooie en ouderwets romantische liedjes van Steef de Jong ★★★★☆

null Beeld

De Haarlemse theatermaker Steef de Jong heeft een voorliefde voor het genre operette en alles wat met de historische personages keizerin Sissi van Oostenrijk en koning Ludwig II van Beieren te maken heeft. In zijn voorstellingen zingt hij veelvuldig liedjes over zijn tragische helden, veelal in fantasierijk vormgeven theater.

Op het album Liedjes van Steef de Jong 2 (zijn vorige heette inderdaad Liedjes van Steef de Jong 1) heeft hij twaalf Nederlandstalige nummers bijeengebracht. Waaronder het erg mooie, smartelijke Zing voor me Josef over Ludwigs voorliefde voor acteur Josef Kainz. Requiem für Sisi is gecomponeerd in de stijl van Johan Strauss en Glühwein een vrolijk nummer voor de donkere dagen. Buiten de voorstelling gezongen blijken Empire State Building en Geluk gehad mooie liefdesliedjes, die volledig op zichzelf kunnen staan.

Bonus is, naast de fraaie albumuitklaphoes, het nieuwe lied Haarlem (du Stadt meiner Traume), een hommage aan zijn thuishaven, gezongen in de ouderwets romantische stijl van Lou Bandy. Over alles wat De Jong zingt hangt een floers van melancholie. Persoonlijke favoriet: Toen ik nog een eikel was, lekker lazy en leep, en fijne titel ook!

Nederlandstalig

★★★★☆

Steef de Jong

Liedjes van Steef de Jong 2

Groots & Meeslepend

Meer over