Tv-tips 4 september

null Beeld anp
Beeld anp

Expeditie Robinson
RTL 5, 20.30 uur

Het nieuwe, vijftiende seizoen van de populaire survivalshow kent een aantal nieuwe elementen. Het aantal deelnemers is hoger dan voorheen: achttien kandidaten, onder wie zangeres Sabrina Starke en bokser Remy Bonjasky. Daarnaast speelt de strijd zich op drie Filipijnse eilanden tegelijk af.

Zembla
NPO 2, 20.25 uur

Begin dit jaar pleegde Arthur Gotlieb, senior beleidsmedewerker van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), zelfmoord. Hij was tot wanhoop gedreven door zijn werkgever, nadat hij intern de noodklok had geluid over grote misstanden binnen de NZa. Zembla onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Keuringsdienst van Waarde
NPO 3, 20.25 uur

De banaan staat centraal in de seizoensopening van Keuringsdienst van Waarde. Supermarktketen Jumbo verkoopt bananen voor 99 cent per kilo; zijn ze echt zo goedkoop? Verslaggever Ersin Kiris neemt een kijkje op een bananenboot om te zien hoe bananen in de winkel belanden.

3Doc: Meisjes van de vleesfabriek
NPO 3, 21.00 uur

Documentaire over drie jonge Poolse meisjes die werkzaam zijn in de Nederlandse vleesindustrie. Dorota, Justyna en Malwina doen zwaar werk dat niemand anders wil doen. Wat is hun geschiedenis en hoe leven ze in Nederland? We kijken mee in bungalowpark, vleesfabriek en discotheek.

Nooit meer slapen
NPO Radio 1, 00.02 uur

Anton de Goede interviewt schrijver en Volkskrant-columnist Peter Middendorp (Emmen, 1971) over zijn nieuwe roman Vertrouwd voordelig. Het is een autobiografisch verhaal over de tijd dat Middendorp als puber van 17 werkte in het filiaal van de Blokker van zijn ouders in het centrum van Emmen.

Oefeninterland: Italië-Nederland
SBS 6, 20.00 uur

Rechtstreeks verslag van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal met de nieuwe bondscoach Guus Hiddink. Tegenstander in het Stadio San Nicola in Bari zijn de Italianen, die een nare nasmaak hopen weg te spelen na hun desastreus verlopen WK-toernooi in Brazilië.

undefined

Meer over