TV-criticus Van der Veer met dood bedreigd

TV-criticus Bert van der Veer heeft een doodsbedreiging gekregen na zijn felle kritiek op Televizier-Ringwinnaars Voetbal International. Dat zegt hij zijn column in HP/De Tijd.

Redactie
null Beeld

'Zoals de Televizier-Ring de hoogste beloning voor televisiemakers was, zo is de doodsbedreiging de ultieme erkenning voor columnisten, schrijft Van der Veer in zijn column. 'Nou, ik heb 'm hoor. En daarvoor hoefde ik alleen maar de verbale hooligan Johan Derksen op de punten van zijn rode schoentjes te trappen.'

En verder: 'Kennelijk weet de Bromsnor van Voetballand een dermate chaotisch bouwsel van meningen, roddels, beledigingen en primeurtjes met een heel kleine p neer te zetten dat zodra hij je vijand lijkt, hij weer je vriend blijkt. Knap en heel vermakelijk.'

Van der Veer haalde onder meer maandagavond in Pauw en Witteman fel uit naar de winst van Voetbal International op het Televizier-Ringgala.

Het sportprogramma won vrijdagavond de Televizier-Ring 2011. De talkshow met Johan Derksen en presentator Wilfred Genee kreeg 37 procent van de stemmen van het publiek. De andere genomineerde programma's voor de felbegeerde publieksprijs waren The Voice of Holland (RTL4) en het AVRO-programma Wie is de mol?.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over