Trivium doet nergens écht pijn

Al jaren hikt de Amerikaanse metalband Trivium aan tegen de grote oversteek, de stap die de band vanuit het clubcircuit naar de grote concerthallen en (rock)festivals moet brengen.

Trivium. Beeld anp
Trivium.Beeld anp

Silence in the Snow lijkt de ultieme poging tot een positionering tussen de grote namen in het heavy circuit, zoals Linkin Park en Slipknot. De 'grunts' en 'growls' zijn voor het eerst helemaal uit de liedjes van Trivium verdwenen, zanger Matt Heafy zingt uitsluitend nog 'schoon'.

Helaas heeft de band met erg toegankelijke metaliedjes als Dead and Gone en Pull Me from the Void toch ook wat stootkracht ingeleverd. Al valt er voor liefhebbers van jubelende en Bachiaanse metalgitaartjes genoeg te genieten, Trivium doet nergens echt pijn, zoals bijvoorbeeld Slipknot dat wel kan doen.

Alleen in het rossende middengedeelte van Breathe in the Flames is een dikke riff te ontwaren die er toe leidt dat je hoofd op en neer wil bonken. Dat zou vaker moeten, bij een metalplaat die wil worden bijgezet in de galerij der groten.

Meer over