TipsTracks van de week

Tracks van de week (3): psychedelische gitaren, jarenzeventiggevoel en een dromerige sfeer

De drie liedjes die u deze week volgens Gijsbert Kamer gehoord moet hebben.

Khruangbin & Leon Bridges - C-Side

Het tweede liedje op de volgende maand te verschijnen ep van de Texaanse combi Khruangbin en Leon Bridges is minstens zo mooi als Texas Sun, waar we vorige maand zo warm van werden. Verslavend deze psychedelische gitaren van Khruangbin gevoegd bij de Marvin Gaye-achtige soulstem van Bridges over die van Dennis Edwards’ jarentachtigsoulklassieker Don’t Look Any Further geleende baslijn.

Thundercat - Black Qualls

Een nieuw liedje van de bassist en componist is drie jaar na zijn geweldige soul-funkalbum Drunk! goed nieuws. Black Qualls is een stevig funknummer dat dankzij de zang van Steve Lacy (The Internet) net als veel tracks op Drunk! een warm jarenzeventiggevoel heeft. Een strak en opzwepend voorproefje van een in april te verschijnen nieuw Thundercat-album.

Real Estate - Paper Cup

Ook de Amerikaanse dreampopband Real Estate komt dit jaar met een nieuw album. Paper Cup verraadt een iets voller, door strijkers gedreven geluid dan we van de band gewend zijn. Maar de melancholie en dromerige sfeer doen ons opnieuw zachtmoedig wiegen, om na een kleine drie minuten op te schrikken door een venijnig priemend stukje elektrische gitaar.

Meer over