Top & Flop

Wat er goed was en wat wat minder deze mediaweek.

Redactie

Top

De gebeten hond op de verkiezingsavond was NOS-verslaggever Martijn Bink. Hij werd op de sociale media weggehoond toen hij woensdagavond de stemming peilde in een dansschool in Alphen aan den Rijn.

Terwijl paren een jive onder de knie probeerden te krijgen, duwde Bink zijn microfoon onder hun neus: 'Verkiezingsavond, en jullie dansen?'

Ook de eigenaar van de dansschool werd geïnterviewd. Niemand had afgezegd, op een enkele zieke na.

Bink schoot in Alphen ook nog even wat concertgangers aan. Het leven gaat gewoon door, concludeerde hij. Op Twitter had hij het daarom zwaar te verduren; volkomen ten onrechte, want zo'n tv-avond kan wel wat lucht gebruiken, met die lawine aan cijfers en meningen.

Ook de rest van de NOS stak in goede vorm, met Rob Trip als anchor, Dionne Stax voor het digitale scherm, Binnenhof-watchers aan tafel en een half dozijn verslaggevers in den lande. De uitzending was onderhoudend, informatief en, jazeker, ook speculatief, maar ga er maar aanstaan, urenlang tv maken over verkiezingen terwijl de uitslagen nog lang niet bekend zijn.

Martijn Bink was overigens donderdag alweer vroeg uit de veren, blijkens een tweet om 08.02 uur: 'Dank mensen, voor alle lieve reacties op de #dansschool. We nemen ze mee in de evaluatie. En ik ga maar op dansles, denk ik. Cha-cha-cha.' Wéér de juiste toon.

Paul Onkenhout

Flop

Singer-songwriter Tim Knol houdt niet van smakeloze treitergeintjes, zoveel is duidelijk. Toen zangeres Maan in november van schrik begon te huilen nadat ze bij wijze van grap tijdens een live-optreden bij Radio 538 was overvallen door een blote man, reageerde Knol woest op Twitter.

Dat was Veronica-dj Giel Beelen kennelijk niet vergeten. Donderdag nodigde hij Knol uit in zijn studio voor een live-optreden. Na een preek over zijn boze tweet destijds ('Je mag dit zeggen, maar je wist niet dat Frank en Maan een traditie hebben met elkaar fucken tijdens optredens') mocht Knol zijn liedje zingen - om vervolgens ook 'verrast' te worden door een halfnaakte vrouw.

Knol kapte de stripact af, liep rustig de studio uit en kwam even later terug om zijn spullen op te ruimen. 'Hier heb ik geen zin in, we gaan', instrueerde hij kalm zijn band, nadat Beelen de bandleden nog even voor 'motherfuckers' had uitgemaakt en Tim Knol 'onsportief' had genoemd.

Tegenover de bassist verklaarde Beelen waarom hij zo boos was over Knols mening over het Radio 538-incident: 'Als je niet weet waar het over gaat, dan moet je gewoon je bek houden.'

Duidelijk. En wie geen goede grappen kan verzinnen, moet misschien maar eens stoppen met proberen.

Nadia Ezzeroili

Meer over