Top drie CABARET

Cabaret..

Merijn Henfling

Ronald Goedemondt

Met zijn vorige programma Dedication brak grappenkanon Ronald Goedemondt definitief door bij het grote publiek. Hij is een meester in het vertellen van kleine anekdotes die hij vervolgens graag opblaast tot absurde proporties. In zijn laatste show liet hij zien dat hij naast de lach ook ontroering kan opwekken. Hopelijk zet hij die lijn dit seizoen door.

Binnen de lijntjes door Ronald Goedemondt. Try-outs vanaf januari (nog geen premièredatum), www.ronaldgoedemondt.nl.

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse is geen standaard publiekslieveling die bij opkomst haar zaal al meekrijgt. Een beetje lijzig, wat sloom staat ze op de bühne, met een onhandige motoriek. Ze wint haar toeschouwers vervolgens met achteloze terzijdes, vreemde invallen en omdraaiingen. Na haar cabaretdebuut en haar beroemde taalboekje (Taal is zeg maar echt mijn ding), is daar met Hallo Aarde nu de opvolger. Aan de titel zal het niet liggen.

Hallo Aarde van Paulien Cornelisse. Première 4 februari in de Kleine Komedie, Amsterdam, www.pauliencornelisse.nl.

Yora Rienstra

Yora Rienstra (29) kwam, zag en overwon op het Amsterdam Kleinkunstfestival van 2009. Nu gaat ze avondvullend met haar debuut Aan jou heeft het niet gelegen. Yora, in 2006 afgestudeerd aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie, heeft een talent voor het spelen van typetjes. We verwachten ook nu weer het nodige persoonlijk leed, van de cabaretière zelf en haar tragikomische figuren.

Aan jou heeft het niet gelegen van Yora Rienstra. Première 20 november Theater Bellevue, Amsterdam, www.yorarienstra.nl.

Meer over